İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı "Kısa sürede İstanbul"un simgesi haline geldik. Müzemiz, çağdaş Türk sanatını incelemek için bir pencere" dedi

AVRUPA Müze Forumu"nda "Yenilikçi bakış açısı" nedeniyle özel ödül alan İstanbul Modern Sanat Müzesi 5. yılını bir davetle kutladı. Davete TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany, Eczacıbaşı Holding CEO"su Erdal Karamercan, Garanti Bankası Genel Müdürü Ethem Sancak, Mehmet Ali Yalçındağ, Sedat Aloğlu, Feryal Gülman, Zeynep Dereli, Mehmet Günyeli, Leyla Alaton, Ali Karacan ve Hamdi Akın"ın da aralarında olduğu iş ve sanat dünyasının önemli isimleri katıldı.
İstanbul"un simgesi

İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı “Kısa sürede İstanbul"un simgesi haline geldik. Müzemiz, dünyada çağdaş Türk sanatını incelemek için bir pencere. İstanbul Modern, artık uluslararası sanat dünyasının benimsediği bir çağdaş sanat markası” dedi. Kültür Bakanı Ertuğrul Günay “İstanbul Modern, kültür ve sanat adına önemli bir eksikliği gideriyor” derken müzenin ana sponsoru Türk Telekom"un Genel Müdürü Paul Doany de “İstanbul Modern ile Türkiye"nin fikri hazinesine yatırım yapmak için sinerjik işbirliği içindeyiz” dedi.

Konuşmaların ardından, Türkiye"-nin çağdaş sanatının gelişimini yansıtan “Yeni Yapıtlar, Yeni Ufuklar” ve Annette Merrild"in fotoğraflarından oluşan “Oda Projesi” sergileri gezildi.