Vodafone Mc Laren Mercedes’in dünya şampiyonu pilotu, “İstanbul’da yarışmayı seviyorum. Diğer pistlerden farklı. Umarım böyle güzel bir yarış alanını kaybetmeyiz” dedi.
 
DÜNYANIN en önemli motor sporları organizasyonu olan Formula 1’in İstanbul etabı pazar günü İstanbul’da koşulacak. Yarışın sonucu kadar merak edilen bir başka konu, İstanbul Park Pisti’nin gelecek yıllarda da bu şampiyonaya ev sahipliği yapıp yapmayacağı idi. Biz bu önemli soruyu önceki akşam Vodafone’un Reina’da düzenlediği partide bir araya geldiğimiz Lewis Hamilton’a sorduk. 
Harika bir pist
Vodafone McLaren Mercedes takımı adına yarışan 2008’in dünya şampiyonu İngiliz pilot, ülkemiz hakkında çok güzel sözler söyledi. Hamilton’un konuşmalarından edindiğim izlenim; bazıları aksini iddia etse de Formula 1 pilotları İstanbul’u seviyor ve burada yarışmaya devam etmek istiyor...
- Büyük olasılıkla önümüzdeki sezon, İstanbul Park, Formula 1 takviminden çıkarılacak. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?  
Takvimde kalmalı
2006 yılından beri her sene İstanbul Grand Prix’ine katıldım. Geçtiğimiz sezon sizin de bildiğiniz gibi buradaki yarışı kazandım. İstanbul’da yarışmayı çok seviyorum. Buraya gelmek beni çok mutlu ediyor, pist oldukça zorlayıcı ve rakibinizi geçmek için harika geçiş alanları var, bu nedenle diğer pistlerden oldukça farklı buluyorum. Umarım böyle güzel bir yarış alanını kaybetmeyiz. İstanbul Park’ın Formula 1 takviminde kalmasını tüm kalbimle destekliyorum.  
- Bu sezon Formula 1 şampiyonluğuna ulaşabileceğini düşündüğünüz 3 isim verebilir misiniz? 
Sanırım bu sene şampiyonluk için Sebastian Vettel, Fernando Alonso ve Jenson Button’ı sayabiliriz. Bence sezon sonunda en tepedeki üç isim onlar olacak (Tabii beni saymazsak). 
Müzik ve kızlar!
- Takım arkadaşınız Jenson Button ile ne kadar uyumlusunuz? Bu seneki en büyük rakibiniz kim?   
Jenson’la çalışmak gerçekten çok kolay. Onun tecrübesi ve harika bir iş mentalitesi var. Aynı zamanda iletişim kurmak da çok kolay.  Pistte rakibiz. Ama arabanın dışına çıktığımız zaman her şey değişiyor. Birçok ortak yanımız var. En başta da müzik ve kızlar! (gülüyor) Kısacası gayet iyi geçiniyoruz... Benim en büyük rakibim ise hep Alonso oldu... Onunla yaptığımız yarışlar her zaman çok keyifli...
 
Nilüfer ve Şebnem Ferah tanışmak için sıra bekledi
 
DÜNYANIN en iyi korunan sporcuları olan Formula 1 pilotlarının etrafındaki koruma çemberi yarış haftalarında daha da sıkılaşıyor. Reina’da dört bir yanı perdelerle kapatılmış bir alanda medya mensuplarının karşısına çıkan Lewis Hamilton, her gazeteciye sadece 4 dakika ayırdı. Partide konser veren Nilüfer ve Şebnem Ferah; Lewis Hamilton’la tanışmak için dakikalarca beklemek zorunda kaldılar.
 
 
Hürriyet