İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, Hükümet'in CMK 250. maddeyle ilgili değişiklik çalışmasını olumlu bulduklarını söyledi.

Hem uzun tutukluluk sürelerinden şikayet eden hem de karar aşamasına gelmiş Balyoz davasına avukat göndermeyerek yargı sürecini kilitleyen, Genç Siviller'in "Darbeci Baro" adını verdiği İstanbul Barosu'nun Başkanı Ümit Kocasakal, Hükümet'in CMK 250. maddeyle ilgili değişiklik çalışmasını olumlu bulduğunu söyledi.

28 Şubat, Ergenekon, Balyoz gibi davalara bakan mahkemelerin yetkilendiren CMK'nın 250. maddesinin değişmesiyle ilgili hükümetin çalışma başlatması ve mevcut halini değiştireceği sinyali vermesi avukat göndermeyerek Balyoz davasında karar çıkmasını engelleyen İstanbul Barosu'nu mutlu etti.

Bakan Binali Yıldırım'ın "değiştireceğiz" dediği, Başbakan Erdoğan'ın da 3. ya da en geç 4. yargı paketinde değişeceğinin sinyalini verdiği CMK 250. madde kritik bir öneme sahip.

Çünkü CMK 250. maddenin değişmesiyle birlikte Ergenekon, Balyoz, KCK'dan tutuklu bulunan yaklaşık 800 kişinin tahliye edilebileceği öngörülüyor.

Son haftalarda kamuoyuna yansıyan Balyoz tutuklusu iki amirala ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarında (3. yargı paketinde ses kayıtlarıyla ilgili düzenleme geçerse ses kayıtlarını habere konu ettiğimiz için 5 yıl hapis cezası verilebilir) bir yasa tasarısının gündemde olduğu ve çok yakında dışarı çıkacakları ifade ediliyordu.