İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nca (İKSV) düzenlenen ve bu yıl 50'nin üzerinde konserle 300'ü aşkın yerli ve yabancı sanatçıyı ağırlayacak ''19. İstanbul Caz Festivali'', 3 Temmuz Salı günü Esma Yalısı'nda gerçekleştirilecek açılış töreniyle başlayacak.

Cazın yanı sıra pop, folk ve rock gibi farklı türlerdeki güncel müziğin nabzını tutan festival kapsamında, 4 Temmuz Çarşamba günü Esma Sultan Yalısı'nda ''Jamaican Legends'' konseri düzenlenecek.

Jamaika'nın bağımsızlığının 50. yılında gerçekleştirilen bu özel projede, ülkenin önde gelen müzisyenlerinden 1950'li yıllarda ska türüne şekil veren önemli isimlerden Ernest Ranglin, The Wailers'ın piyanisti Tyrone Downie ve Jamaika'nın önde gelen reggae ekiplerinden Sly&Robbie'nin liderleri davulcu Sly Dunbar ile basçı Robbie Shakespeare aynı sahnede buluşacak. Topluluğa, vokallerde Bitty McLean eşlik edecek.

''Avrupa Caz Kulübü'' konser serisinin ilk konserinde ise Tamer Temel Quintet Feat. Matthias, 4 Temmuz Çarşamba günü Salon İKSV'de müzikseverlerle buluşacak.

Marcus Miller'ın İstanbul Caz Festivali için bestelediği son eseri, ''The Istanbul Project''in dünya prömiyeri, 5 Temmuz'da Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi'nde gerçekleştirilecek. Konserde, Miller'e, klarnette Hüsnü Şenlendirici, vurmalı çalgılarda Burhan Öcal ve Okay Temiz, trompette İmer Demirer, gitarda Bilal Karaman, davulda Louis Cato, tuşlu çalgılarda Federico Gonzalez Pena ve saksafonda Alex Han eşlik edecek.

''40. İstanbul Müzik Festivali'' kapsamında Viyana Oda Orkestrası, yarın Aya İrini Müzesi'nde konser verecek. Kemanda Alina Pogostkina'nın eşlik edeceği şef Stefan Vladar yönetimindeki orkestra, konserde Ludwig van Beethoven ile Felix Mendelssohn-Bartholdy'nin eserlerini seslendirecek.

Çift platinyum ödüllü ''I Know You Want Me'', ''Hotel Room Service'' gibi şarkılarının yanı sıra Usher, Enrique Iglesias, Jennifer Lopez, Shakira, Chris Brown, Marc Anthony gibi sanatçılarla da düetler yapan ''Pitbull'', 30 Haziran Cumartesi günü Küçükçiftlik Park'ta performans sergileyecek.

Turkcell Kuruçeşme Arena, 30 Haziran'da gerçekleştirilecek ''Bi'Büyük Fest''te Emel Sayın, Gökhan Tepe, Göksel ve Büyük Yeni Rakı Orkestrası'na ev sahipliği yapacak.

''Tuborg GoldFest'' festivali kapsamında Evanescence, Pentagram, Redd, Aylin Aslım, Heaven Shall Burn, Erdem Yener, Planeur ve Gürcan Ersoy, 4 Temmuz Çarşamba günü Parkorman'da sahne alacak.

FMV Işık Okulları Nişantaşı Kampüsü'nde ''Işıklı Geceler'' sloganıyla düzenlenecek etkinlik kapsamında 4 Temmuz'da Yaşar hayranlarının karşısında olacak.

24. Yıl ENKA Kültür Sanat Buluşmaları kapsamında yarın MFÖ, 4 Temmuz'da da Serkan Çağrı-Crazy Brassy Balkans ENKA Eşref Denizhan Açıkhava Tiyatrosu'nda konser verecek.

-Sahne sanatları-

Anadolu Ateşi Dans Topluluğu, ''Evolution'' adlı gösterisini 5 Temmuz'da Turkcell Kuruçeşme Arena'da sahneleyecek.

''Disney Live! Mickey'nin Müzik Festivali'', yarın, 30 Haziran ve 1 Temmuz tarihlerinde Trump Towers Mall'da çocuklarla buluşacak.

Çağdaş Fransız tiyatrosunun önde gelen yazarlarından Koltes'in ''Batı Rıhtımı'' adlı oyunu, 2 Temmuz'da ENKA Eşref Denizhan Açık Hava Tiyatrosu'nda sergilenecek. Işıl Kasapoğlu'nun yönetmenliğini üstlendiği oyun, sistemin köşeye sıkıştırdığı insanların hayatta kalma mücadeleleri ile günümüz dünyasının ekonomik ve siyasal tüm gerçeklerini gözler önüne seriyor.

Alexandre Dumas-Fils'in eserinden uyarlanarak ilk kez müzikal olarak Tiyatro Kedi tarafından sahnelenen ''Kamelyalı Kadın'' 5 Temmuz'da Darüşşafaka Açıkhava Tiyatrosu'nda izleyiciyle buluşacak. Müzikalde, Hande Subaşı, Bora Gencer, Suna Keskin, Tarık Papuççuoğlu, Selçuk Alagöz gibi isimler rol alıyor.

Metin Zakoğlu Cafe Theatre'da yarın ''Arkadaşım Kadın Oldu'', 30 Haziran'da ''Herkes mi Aldatır-'', 1 Temmuz'da ''Bir Delinin Hatıra Defteri'', 2 Temmuz'da ''Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz'' ve 4 Temmuz'da ''Boş Oda'' adlı oyunlar izlenebilecek.

''Çok Hücreli Bölünen'' adlı oyun, 30 Haziran'da Mekan Artı'da tiyatroseverlerle buluşacak.