'Hem aç kalmamalı hem de iştah kontrolü sağlamalısınız. Bunu sağlamak için yapmanız gereken ise planlı beslenip, iştah kontrolüne yardımcı besinleri doğru şekilde ve zamanda tüketmek” diyen Öztan, iştah kontrolüne yardımcı olacak 10 besini şöyle aktarıyor

Yulaf

İçeriğindeki protein, lif ve beta glukan sayesinde tokluk süresini uzatır.

Elma

İçindeki su ve pektin isimli özel bir lif yardımıyla midede hacim oluşturur. Eğer çok acıkmışsanız yemekten önce tarçın serpilmiş yarım elma yiyip üzerine 1 büyük bardak su içmek iştah kontrolü sağlayacaktır.

Çorba

Yemeklerden önce içilen bir kase çorba, midede hacim kaplar ve daha az kalori alımını sağlar. Daha da etkili olması için bolca baharat ilave edebilirsiniz.

Su

Açlık ve susuzluğun semptomları benzerdir. Açlık hissediyorsanız önce su için ve 10 dakika bekleyin. Bu şekilde kalori alımını azaltabilirsiniz.

Pul biber

Araştırmalar yemeklerinde pul biber tüketen insanların, tüketmeyenlere göre doygunluk hissinin daha uzun sürdüğünü göstermiştir.

Bitter çikolata

Bitter çikolatanın kan basıncını düşürücü etkisiyle birlikte hem tatlı hem de tuzlu isteğini baskıladığı görülmüştür.

Kurubaklagil

Protein içeriği yüksek olan kurubaklagiller aynı zamanda antioksidan, demir, B vitamini ve lif kaynağıdır.

Avokado

İyi yağlar hem iştahı kontrol eder hem de yağ yakımını destekler. Öğle yemeğinde salatanıza dilimlediğiniz yarım avokado, akşam yemeğine kadar daha tok olmanızı sağlar.

Yumurta

Güne yumurtayla başladığınızda hem öğleye kadar açlık hissetmeyecek hem de öğle yemeğinde daha kontrollü yemek yiyeceksiniz.

Turşu

Turşu, fermente edilerek yararlı bakterileri açığa çıkmış probiyotik bir besin kaynağıdır. Bu sayede sindirime yardımcı olur ve iştah kontrolünü sağlar.