Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, ''Girişimcilik artıkça, işsiz sayısı azalır'' dedi.
İŞKUR Aydın İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi, Aydın Tarımsal Kalkındırma, Kültür, Dayanışma, Yardımlaşma ve Çevre Derneği (AYTAR-DER) İle Aydın Belediyesi tarafından Nevzat Biçer Parkı'nda ''Kamu Kuruluşlarının Kadın Girişimcileri Bilgilendirme Paneli'' düzenlendi.
Panelde konuşan AYTO Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, girişimci denilince akla ticaret odaları ile sanayi odalarının geldiğini belirterek, kadın girişimcilerin çoğunun odalarının üyesi olduğunu ve bundan gurur duyduklarını söyledi.
Dokuzlu, 2008 yılında başlayan ekonomik krizden bir çok girişimcinin etkilenerek kaybolduğunu belirterek, ''Ekonomi, öyle bir bilim dalıdır ki birileri para kazanırken, birilerinin cebinden para eksilir. Yani, siz gider alışveriş ederek o mağazaya para verirken, onun parası artar, sizin paranız eksilir. İşte girişimcilik artıkça, işsiz sayısı azalır. Kadın girişimcilerimizin artmasıyla, ülke ekonomisinin olumlu bir ivme kazanacağına inanıyorum'' diye konuştu.
Aydın Esnaf Odaları Birlik Başkanı Hulisi Akşit de Türkiye'deki işsizliğin en büyük nedeninin ara elaman yetiştirilememesi olduğunu öne sürerek, bugün İŞKUR Müdürlüklerine başvuranlar arasında vasıfsız işçilerin çoğunluğu oluşturduğunu söyledi.
Bunların çoğunun da okumuş ama bir meslek edinememiş kişiler olduğunu savunan Akşit, ''Bugün 3-4 aylık kurslarla meslek edindirilmeye çalışılıyor. Bu kadar kısa sürede meslek edinilemez. Bu yanlıştır. Öncelikle nitelikli meslek erbapları yetiştirmeliyiz. Bizim buna ihtiyacımız var'' dedi.
Panelde, İŞKUR Aydın İl Müdürü Zafer Alıcı, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Uzmanı Selen Yiğit, Türkiye Gramen Mikro Kredi Programı Aydın Şube Müdürü Ramazan Yılmaz, KOSGEB Aydın İl Müdürü Turgut Gözen ve Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayten Can Tunalı tarafından sivil toplum örgütlerinin üyelerinin eğitimi, girişimci iş kadınlarının ekonomiye katkıları, projeler ve desteklemeler konusunda bilgi verildi.