Goldman Sachs tarafından global bir proje olarak gerçekleştirilen ve Türkiye"de Özyeğin Üniversitesi"nin hayata geçirdiği “10.000 Kadın Girişimci Sertifika Programı” ikinci ve üçüncü dönem mezunlarını verdi. Kadın girişimcilere destek olmak amacıyla dünya çapında 22 ülkede sürdürülen programdan mezun olan 44 kadın girişimci sertifikalarını düzenlenen törenle Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin"in elinden aldı.

Goldman Sachs"ın 2008 yılında “10.000 Kadın” adıyla başlattığı ve 5 yıl içinde dünyada 10 bin kadına girişimcilik ve işletme eğitimi verilmesini hedefleyen projenin Türkiye programı kapsamında, üç yıl içinde 340 kadına Özyeğin Üniversitesi tarafından ücretsiz eğitim verilecek.

Geçtiğimiz sene 79 kadına eğitim veren programdan bu sene 135 kadın yararlanacak. 100 milyon dolarlık bütçeyle gerçekleştirilen programın sertifika töreninde konuşan Hüsnü Özyeğin, kadınların iş hayatındaki rolünün her geçen gün arttığını, geçen yıl mezun ettikleri kadın girişimcilerin 87 kişiyi işe aldığını dile getirerek, “Türkiye"de kadınlar daha fazla ekonomiye katılmalı"" dedi.

Türkiye"deki “işsizler ordusuna” bakıldığı zaman, bu işsizlerin yüzde 70"inin kadın olduğunu söyleyen Özyeğin, bu rakamın çok yüksek olduğunu dile getirdi.