Netanyahu, yerleşimcilerin cesetlerinin El Halil'de akşam saatlerinde bulunmasının ardından güvenlik kabinesini acil olarak toplantıya çağırdı.

Toplantı öncesinde açıklamalarda bulunan Netanyahu, "Ağır üzüntüyle belirtmeliyiz ki bu akşam 3 ceset bulundu. Tüm işaretler bulunan bedenlerin, kaçırılan 3 genç Eyal Yifrach, Gilad Shaar and Naftali Frankel'e ait olduğunu gösteriyor. Bundan Hamas sorumludur ve bedelini ödeyecek" diye konuştu.

"Kaçırıldılar ve soğukkanlı hayvanlar tarafından öldürüldüler. Şeytan henüz küçük bir çocuğun kanını intikam yapmadı" diyen Netanyahu, tüm ülkenin büyük üzüntü içinde olduğunu, ölen gençler için uygun cenaze töreni yapılacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Şimon Peres de konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, İsrail halkının 18 günlük umutla ettiği dualarının ardından, alınan acı haberle yasa büründüğünü belirtti.

Peres, "Kaybın derin üzüntüsü içinde teröristleri adaletin önüne getirmekte kararlıyız. Terörle savaşımızda, katil terörizm tekrar bu tür bir şeyi aklına getirmeye cesaret edemeyecek" ifadesini kullandı.

İsrail ordusundan bu akşam yapılan açıklamada, 12 Haziran'da kaybolan yerleşimcilerin cesetlerinin, El-Halil kenti yakınlarında bulunduğu belirtilmiş, gelişmeler üzerine Başbakan Binyamin Netanyahu, kabineyi olağanüstü toplantıya çağırmıştı.

İsrail yönetimi, 12 Haziran'da, Batı Şeria'daki Gush Etzion yerleşim biriminde kaybolan 3 Yahudi yerleşimci gencin kaçırıldığını iddia etmiş, bundan Filistin yönetimini sorumlu tutmuştu. İsrail Parlamentosu, bu kişilerin bulunması için orduya operasyon yapma dahil, geniş yetkiler vermişti.

Filistin Esirler Cemiyeti, İsrail askerlerinin 18 gündür sürdürdüğü operasyonlarda şu ana kadar eski bakan ve milletvekillerinin de arasında bulunduğu 589 Filistinliyi gözaltına aldığını açıklamıştı.