Kurtlar Vadisi Filistin"in Polat Alemdar"ı Necati Şaşmaz, İsrail "in Mavi Marmara baskını nedeniyle hala özür dilemediğini belirterek “Pana film olarak biz özür dilettirdik” dedi.

Mavi Marmara gemisine düzenlenen baskının intikamını almak için harekete geçen Polat Alemdar ve arkadaşlarının macerasını konu olan Kurtlar Vadisi Filistin filmi dün vizyona girdi. Filmin başrol oyuncusu Necati Şaşmaz, NTV Canlı Haber"e konuştu. Bu filmin ve daha önceki Irak bölümünün intikam duygularıyla yapılmadığını söyleyen Şaşmaz, “Biz öyle bir toplumuz ki mağdurların ve ezilen halkların hangi din ve ırktan olursa olsun yanında olmayı tercih etmişiz. Zalimler zulmünden vazgeçinceye kadar da devam edeceğiz. Pana Film her zaman mazlumun yanında olmayı görev edindi. Bosna mı olur yoksa acı çeken Uygur Türkleri mi... “ dedi. “Filmin diplomatik ilişkileri zora soktuğu yönündeki eleştirilere ise “Zora sokan biz değiliz.

Eleştirilere saygı duyarım ama "Mavi Marmara"da 9 şehit var, ne düşünüyorsunuz?" sorusunun ardından düşüncelerini sorsaydık insanlara farklı cevaplar alabilirdik. İsrail hala özür dilemiyor, Pana Film olarak özür dilettirdik” yanıtını verdi.

BBC: Kurtlar Vadisi Filistin İsrail"i şeytan gibi gösteriyor!

İngiliz yayın kuruluşu BBC, dün vizyona giren “Kurtlar Vadisi Filistin” filminin, “Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkileri daha da gerebileceğini” öne sürdü...

Yapımcılığını Pana filmin üstlendiği Kurtlar Vadisi Filistin filmi, dün gösterime girdi. BBC"nin İstanbul muhabiri Jonathan Head"in kaleme aldığı haberde, filmde geçen yıl 9 Türk vatandaşının hayatını kaybettiği İsrail"in Gazze"ye yardım götüren filoya saldırısının konu alındığı kaydedildi. Filmin Almanya"da gösterime giriş tarihine ilişkin tartışmalar çıktığına dikkati çekilen haberde, bazı Alman siyasetçilerin filmi antisemitik olduğu gerekçesiyle kınadığı belirtildi. Filmin konusuna da değinilen haberde, “Bu film, Rambo"nun Türk versiyonu ya da Chuck Norris filmleri gibi” denildi. BBC muhabiri Head, senarist Bahadır Özdener"in filmin Türkiye-İsrail ilişkilerine daha fazla zarar verebileceği, bu konuda ne hissettiği sorusuna “Mutlu olurum. Çünkü ilişkimiz yalanlar üzerine kurulu. Türkiye, İsrail silahlarını satın almak için milyonlarca dolar veriyor. Ama bir yazar ve senarist olarak, ben "masum insanları lütfen öldürmeyin" diyebilirim” yanıtını verdiğini yazdı