“İsrail"in “Gazze"ye yönelik saldırılarını finanse ettiği iddiasıyla” Türkiye"de bulunan birçok uluslararası şirkete ve ürünlerine yönelik boykot çağrıları yapıldığı, çeşitli kurumların bu yönde girişimleri olduğu, bu faaliyetlerde okullarımızın ve öğrencilerimizin de kullanılabileceği duyumları alınmaktadır.

Dünyada global ekonomik krizin yaşandığı ve birçok ülkenin bu krizden olumsuz etkilendiği, ülkemizin etkilenmemesi için çeşitli önlemlerin alındığı bilinmektedir. Ülkemizin uluslararası alanda ekonomik gücünü arttırmak ve yatırımcı güvenini sağlamak için yılardır verdiği mücadele sonucunda gelinen nokta memnuniyet verici olup bu kapsamda çalışmalar devam etmektedir. Bu süreçte uluslararası firmalar ülkemizde doğrudan yatırımda bulunarak; yaptıkları ihracat, sağladıkları istihdam, ve ödedikleri vergilerle ülkemiz ekonomisine ve insanına büyük katkılar sağlamaktadır.
Gazze"de yaşananlar herkesi büyük üzüntüye sevketmiş ve kalıcı barışın sağlanması için ülkemiz tüm kurum ve kuruluşları ile bir bütün olarak gerekeni yapmış ve yapmaya devam etmektedir. Global ekonomik krizden etkilenmemek ve Gazze"deki barış sürecini olumsuz etkilememek için, okullarımızda yukarıda belirtilen olumsuz girişimlerin olmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını rica ederim.”

HÜRRİYET