İsrail, Hamas"ı ortadan kaldırmaya yönelik üç gün önce başlattığı operasyonlarını bugün de sürdürdü.
İsrail savaş uçaklarının bu sabaha karşı düzenlediği hava saldırılarında en az 10 kişinin ölmesiyle, cumartesiden bu yana Gazze Şeridi"nde ölen Filistinlilerin sayısı 360"ı buldu.
Filistinlilerin ilkyardım yetkilisi Muaviye Abu Hasaneyn, İsrail jetlerinin özellikle bakanlık ve güvenlik binalarına yönelik son taarruzlarında 10 kişinin ölümü ve 40 kadar kişinin yaralanmasıyla, cumartesiden bu yana hayatını kaybedenlerin sayısının en az 360, yaralananların da 1690 olduğunu belirtti.
Hamas kaynakları, son gece taarruzunda Gazze kentindeki başbakanlık, savunma, dışişleri ve maliye bakanlıkları ile daha önce vurulan İslam Üniversitesi ve Devlet Başkanı Mahmud Abbas"ın el Fetih örgütüne bağlı bir
kulübün hedeflendiğini söylerken, yeni saldırıların Filistin topraklarından İsrail"e yeni roket saldırısı düzenlenmesini engellemediğini kaydetti.
Bu arada, İsrail"in Filistinlilere yönelik saldırılarına tüm dünyadan tepkiler gelmeye devam ediyor.
BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun New York"ta yaptığı açıklamada, şiddetin artmasının "kabul edilemez" olduğunu belirterek, "İsrail ve Hamas şiddet eylemlerini durdurmalı ve derhal ateşkes ilan etmeli" dedi.

Genel Sekreter Ban, Arap liderleri de şiddeti durdurmak için hemen harekete geçmeye çağırdı.
İsrail"in saldırısı Pakistan, Afganistan, Malezya ve Endonezya tarafından kınanırken, İslam Konferansı Teşkilatı"nın (İKT) dönem başkanı, Senegal Devlet başkanı Abdulaye Wade de, İsrail"in "kabul edilemez" saldırılarının, Hamas"ın
roket atmasıyla açıklanamayacağını bildirdi.
Brezilya hükümeti de, İsrail"in Gazze Şeridi"nde "orantısız güç" kullandığı saldırılarını kınayarak, taraflardan şiddeti bir an önce durdurmalarını istedi.
Öte yandan, İngiltere"nin başkenti Londra"da İsrail Büyükelçiliği önünde dün akşam düzenlenen gösteride çıkan olaylar sonrasında polis 7 kişiyi gözaltına aldı.
İsrail"in saldırılarını protesto için düzenlenen gösterilere polise göre 600, organizatörlere göreyse 3 bin ila 4 bin kişi katıldı.


MİLLİYET