İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, bu gece iki İran savaş gemisinin, Süveyş Kanalı'ndan Akdeniz'e geçeceğini bildirdi.

Lieberman, Kudüs'te düzenlenen Büyük Amerikan Yahudi Örgütleri Başkanlar Konferansı'nda yaptığı konuşmada, İran savaş gemilerinin yönünün Suriye olduğunu ifade ederek, bunu "provokasyon" olarak nitelendirdi.

İsrail Dışişleri Bakanı, yıllardır böyle bir olayın olmadığını da belirterek, "Bu provokasyon, İranlıların kendilerine güvenlerinin ve artan küstahlıklarının bir göstergesidir" ifadelerini kullandı.

Lieberman, "Maalesef, uluslararası toplum, İran'ın bu provokasyonlarıyla mücadele etme niyetinde gözükmüyor. Uluslararası toplumun, İsrail'in bölgede durumu dalgalandırmayı amaçlayan bu provokasyonlara karşı sürekli sessiz kalmayacağını anlaması gerekir."

GEMİLER EĞİTİM GÖREVİNDE

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'ın "provokasyon" olarak nitelediği, İran'a ait 2 savaş gemisinin Süveyş'ten geçişinin, "eğitim seferi" olduğu bildirilmişti.

İran'ın yarı resmi Fars haber ajansı 26 Ocakta verdiği haberinde, donanma öğrencilerinin 1 yıllık eğitim seferine çıktıklarını, Aden Körfezi ve Kızıl Deniz üzerinden Süveyş Kanalı'nı geçerek Akdeniz'e çıkacaklarını bildirmişti.

İSRAİL ALARMDA

Barak'ın Ofisinden yapılan açıklamaya göre, İsrail Savunma Bakanı, ülkesinin konuyla ilgili olarak dost ülkeleri de bilgilendirdiğini belirtti.

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, bu gece Süveyş Kanalı'ndan geçerek Akdeniz'e yol alacakları belirtilen 2 İran savaş gemisini yakından gözlediklerini söyledi.

İsrail Dışişleri Bakanı Lieberman, daha önce Kudüs'teki bir toplantıda yaptığı açıklamada, iki İran savaş gemisinin Süveyş'ten geçerek, Suriye'ye doğru yol alacağını söylemiş ve bunu ''provokasyon'' olarak nitelendirmişti.

A.A.