Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in tarihteki Yahudi soykırımının arkasına sığınıp her zaman dünyada kendilerini mağdur, mazlum konumda gösterdiğini belirtti. CNN kanalından Fareed Zakaria'nın sorularını cevaplayan Erdoğan, Yahudi soykırımı ile ilgili olarak "Onun hesabını gitsinler Almanlardan sorsunlar. Sormuşlar Almanlardan, Almanlar da bunun diyetini onlara ödediler. Hâlâ da Almanya İsrail'e diyet ödüyor" dedi.
 
İSRAİL'E ZULÜM YAPMADIK
 
Erdoğan, o bölgedeki Müslümanların İsrail'e böyle bir zulmü hiç yapmadıklarını ancak İsrail'in Filistinlilere karşı çok acımasız davrandığını söyledi. Başbakan, İsrail-Suriye görüşmelerinde arabuluculuk yaptıkları dönemde İsrail'in 1967 sınırlarına çekilmeyi kabul edecek noktaya geldiğini belirterek şöyle konuştu: "Orada düzeltilecek bir kelime kalmıştı. Biz pazartesi görüşmemizi yaptık, cumartesi günü Gazze bombalanmaya başladı."
 
KAÇ İSRAİLLİ ÖLDÜ AÇIKLA
 
İsrail yöneticilerinin Gazze saldırısına, "çok İsrailli öldü" mazereti getirdiklerini hatırlatan Erdoğan şöyle şöyle devam etti: "Bize Filistinlilerin attığı füzelerle, bombalarla bugüne kadar kaç tane İsrailli öldürülmüş, bunu belgelesinler. Kaç tane? 10, 20, 100, 200... Kaç tane? Bu ortaya konulsun, bilelim. Ama yüzlerce, binlerce, on binlerce Filistinlinin öldürüldü. Ben o plajda öldürülen çocukların, babasının kucağına sığınan ve öldürülen o yavruların çığlıklarını unutamam, o görüntüleri unutamam. Çünkü ben de babayım."
 
BATI'NIN HER ŞEYİ DOĞRU DİYE BİR ŞEY YOK
 
Programda sunucu Fareed Zakaria, Türkiye'nin kaderini Batı'dan ayrı görmeye başladığına yönelik yorumları hatırlattı ve "Bu, Türkiye'nin yeni popülist İslamcı dış politikası mıdır?" diye sordu. Başbakan Erdoğan, şu cevabı verdi: "Şunu çok açık ve net söylemem lazım. Bir defa, Batı'nın her şeyi doğrudur diye bir şey yok. Biz Batı'nın ilmini aldık. Batı'nın gelişmişlikleri varsa, güzellikleri varsa bunları alırız. Ama unutmayalım ki Doğu'nun da güzellikleri var."
 
Konuşmasında ABD Başkanı Barack Obama'nın samimi bir insan olduğunu kaydeden Erdoğan, 400 gün sonra yapılacak seçimlerde kendisine başarılar dilediğini ifada etti.