Filistinli hastane kaynakları ve görgü tanıkları, içinde Filistinlilerin olduğu tekneye İsrail helikopterlerinden ateş açıldığını belirtirken, ölenlerin cesetlerinin daha sonra bulunarak Gazze Hastanesi'ne getirildiği kaydedildi.

Filistinli kaynaklara göre, olay Cebaliye"nin doğusunda meydana geldi. İsrail kaynaklarıysa bölgeden Kassam roketi atmaya çalışan bir grubun hedef alındığını belirtti.

Öte yandan İsrail ordusu, sabahın erken saatlerinde denizde öldürdüğü 4 Filistinlinin El Aksa Şehitleri Tugayı militanları olduğunu iddia etti.

İsrail ordu sözcülüğü, Gazze"nin Nuseyrat bölgesi yakınında, üzerlerinde dalgıç kıyafetleri bulunan bir grubun terör saldırısının önlendiğini bildirmiş ve donanmaya ait botlardaki askerlerin ateş açarak Filistinlileri vurduğunu belirtmişti.

Filistin kaynakları, Gazze"de El Aksa Şehitleri hastanesine kaldırılan Filistinlilerin El Fetih"in silahlı kanadı El Aksa Şehitleri Tugayı üyesi olduğunu belirterek, bir tekneyle İsrail botlarına doğru giden militanlardan ikisinin saldırıdan yara almadan kurtulmayı başardığını, bunlardan birinin üst düzey bir lider olduğunu, bir Filistinlinin ise kayıp olduğunu ifade etti.