İsrail Başbakanlığı'ndan yapılan açıklamada, “Kabine bugünkü toplantısında, İsrail'in kuzey deniz sınırı için oluşturulan taslağı onaylamıştır” denilirken, haritanın, doğal kaynakların işletilmesi de dahil olmak üzere İsrail devletinin üzerinde ekonomik haklara sahip olduğu alanı belirlediği vurgulandı. Söz konusu haritanın, daha önce Lübnan tarafından Birleşmiş Milletler'e sunulan haritalarla büyük ölçüde uyumsuzluk gösterdiği belirtilirken, deniz sınırları üzerinde uzlaşamayan iki ülkenin, haritalar nedeniyle yeniden karşı karşıya gelebilecekleri öne sürülüyor. 
 
Netanyahu, kabine toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, Lübnan'ın BM'ye sunduğu taslaktaki sınırın, İsrail'in önerdiğinden çok daha güneyden geçtiğini kaydederek, “Lübnan'ın sunduğu harita, İsrail'in Güney Kıbrıs Rum Hükümeti ile anlaşmaya vardığı hat ile çatışmakla kalmıyor, bana göre daha da önemli olarak, Lübnan'ın kendisinin 2007 yılında Güney Kıbrıs ile varmış olduğu anlaşmaya da ters düşüyor” ifadelerini kullandı. İsrail Başbakanı, “Bizim hedefimiz, İsrail'in deniz sınırının Uluslararası Deniz Hukuku ilkelerine uygun olarak belirlenmesidir” dedi. 
 
Lübnan, deniz sınırlarıyla ve özellikle ekonomik bölgesini belirleyen teklifini, geçen yıl Ağustos ayında BM'ye sunmuştu. Kasım ayında da bu haritanın Kıbrıs Rum Kesimi ile olan ve batı sınırlarını belirleyen teklifi BM'ye iletilmişti. Lübnan'ın haritalarının, İsrail'in Hayfa kenti yakınlarındaki geniş Tamar ve Leviathan gaz araştırma alanlarını kapsamadığı belirtiliyor. Bu alanlar, İsrail'in Delek Energy ve Amerikan Noble Energy firmaları tarafından işletiliyor. (AA)