İnternet aylaşım sitesi Youtube'a yüklenen ve bir İsrail askerinin, elleri ve gözleri bağlı bir Filistinli kadının etrafında göbek attığını gösteren videodaki kadın mahkum, görüntüleri izledikten sonraki duygularını anlattı.

İhsan Dababse adlı Filistinli kadın AFP'ye yaptığı açıklamada, görüntüleri El Cezire televizyonunda izlediğini, kendisini aşağılanmış hissettiğini ve uyuyamadığını belirterek, ''Askerlerin kahkaha sesleri ile müzik hala kulaklarımda çınlıyor'' ifadesini kullandı.

Filistinli ''Mahkumlar Kulübü'' ile irtibata geçtiğini ve İsrail ordusunu dava etmeyi planladığını belirten Dababse, ''Beni tutukladıklarında Beytüllahim yakınlarındaki bir tutukevine götürdüler. Ellerim, gözlerim bağlı halde beni bir koridora koydular. Askerlerin kahkahalarını, seslerini ve müziği duyuyordum. Olan biteni görebiliyordum, çünkü bantlar o kadar sıkı değildi. Beni kameraya çekmemeleri için onlara yalvardım'' dedi.

Dababse, olayın Aralık 2007'de yaşandığını belirterek, İslami Cihad üyesi olmakla suçlanarak 22 ay hapse mahkum edildiğini de anlattı.

Kanal 10 Televizyonundaki Tzinor Layla (Gece Hattı) adlı programda gösterilen videoda, İsrailli bir asker, elleri ve gözleri bağlı olarak duvar kenarında duran bir Filistinli kadının etrafında, Arap müziği eşliğinde ve olayı görüntüleyen arkadaşlarının tezahüratları altında göbek dansı yapıyor.

A.A.