İsrail"de Mavi Marmara baskınını soruşturan Turkel Komisyonu"na ifade veren gemi yolcularından, İsrail"de yaşayan Filistinlilerden Muhammed Zaidan, İsrail askerlerinin, kan içindeki yaralıların tedavisi için en az bir saat hiçbir şey yapmadıklarını söyledi.

Zaidan, Turkel Komisyonu"na verdiği ifadede kendisi ve 250 kadar yolcunun geminin İsrail ordusunca ele geçirilmesi sırasında güverte altındaki büyük bir odada uyuduklarını, operasyonu görmediğini söyledi.
Buna karşın, baskının sırasında odaya 20 kadar yaralı yolcunun girdiğini, bunların birçoğunun kan kaybettiğini anlatan Zaidan, gemide de bulunan İsrail Parlamentosu(Knesset) Filistinli üyesi Hanin Zoabi"nin, İsrailli askerlerde yaralılara tedavi sağlanmasını talep ettiğini ancak askerlerin yerine dönmesini söyleyerek herhangi bir şey yapmadığını kaydetti.

Bu arada, Jerusalem Post gazetesi, Turkel Komisyonu üyelerinin, Zaidan"dan, başta Mavi Marmara olmak üzere filonun düzenleyicilerinin isimlerini öğrenmeye çalıştığını ancak Zaydan"ın kimliklerini ve hangi örgüte ait olduklarını söylemeyi reddettiğini belirterek “Aslında (Mavi Marmara) gemi, Türk İslamcı IHH örgütünün bayrağını taşıyordu” diye yazdı.