Gazze'deki ambargonun kalkması için kurulan Halk Komitesi'nin başkanı, milletvekili Cemal el-Hudri, yaptığı yazılı açıklamada, "Yeni kurulan Filistin hükumeti, İsrail'in uluslararası kamuoyunda ambargo için kullandığı 'çürük bahaneleri' elinden almıştır. Buna rağmen İsrail, 1,8 milyon insanın yaşadığı Gazze'ye yönelik ambargo şartlarını daha da sıkılaştırmaya devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Gazze'de fabrika ve atölyelerin yüzde 80'inin kapandığını kaydeden Hudri, açıklamasında, işsizlik oranının yüzde 50'ye, nüfusa oranla yoksulluk sınırı altında yaşayanların yüzde 70'e ulaştığını belirtti.

Hudri, yeni Filistin hükumetinin kurulmasını memnuniyetle karşılayan uluslararası toplumdan, İsrail'e ambargoyu kaldırması için baskı yapmasını istedi.

Filistin'de, 23 Nisan'da Hamas ve Fetih arasında varılan milli mutabakat çerçevesinde kurulan uzlaşı hükümetinin Ramallah'taki bakanları Pazartesi günü yemin etti. İsrail, Hamas Hareketi'nin 2006 yılında Gazze'yi kontrol altına almasının ardından bölgeye ambargo uygulamaya başlamış, sınır kapılarını kapatmıştı.