Bakan Yıldız, Türkiye'nin bir uçağının Suriye'de düşürülmesiyle ilgili olarak BDP'nin yaptığı 'Bu uçak hangi görevle havalandı, nereye gidiyordu, hedef neydi'' sorularına tepki gösterdi.

Yıldız, "Adama sormazlar mı sen hangi ülke adına açıklama yapıyorsun' Suriye adına mı, İsrail adına mı, yoksa ismini bilmediğimiz bir başka ülke adına mı açıklama yapıyorsun'" diye çıkıştı.

AK Parti Van Merkez ilçe Başkanlığı 4'üncü Olağan Kongresi, Bakan Taner Yıldız'ın da katılımıyla Anadolu Öğretmen Lisesi spor salonunda yapıldı. Seçime tek liste halinde giren mevcut başkan Abdulmenaf Keyifli açılış konuşmasını yaptı. 

'SEN HANGİ ÜLKE ADINA AÇIKLAMA YAPIYORSUN''

Daha sonra kürsüye çıkan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Suriye'de düşürülen uçağı hatırlatarak konuşmasına başladı. Gerekli girişimlerin yapıldığını, hiç bir hakkın bırakılmayacağını vurgulayan Bakan Yıldız, BDP'yi eleştirdi. Bakan Yıldız, şöyle dedi:

İNSAN BİRAZ UTANÇ DUYAR

"Suriye açıkladı, 'Biz bunu yanlışlıkla vurduk' diye. Ve kalkıyor bir partinin eş başkanı açıklayabiliyor. 'Bu uçağın hangi görevde havalandığı, nereye gidiyordu, hedef neydi'' Adama sormazlar mı sen hangi ülke adına açıklama yapıyorsun' Suriye adına mı, İsrail adına mı, yoksa ismini bilmediğimiz bir başka ülke adına mı' İnsan biraz utanç duyar. Biz bu sıkıntının sükunetle aşılmasına, ama haklarımızı da son zerresine varıncaya kadar koruyarak yaklaşıyoruz. Biz hiçbir zaman için soğukkanlılığımızı kaybetmeyiz. Ancak hiçbir hakkımızı da yedirmeyiz. Mavi Marmara'da da aynı tavrı sergilediler bu arkadaşlar. Yeri geldiğinde aleyhimize açıklama yaptılar. Ben her zaman söylüyorum, ülkesini seven biri böyle bir açıklama yapar mı' 8 kardeşimizi şehit verdik son çatışmada. O çatışmada bunu kınaması gerekenler, bize başka türlü çağrıda bulundular. Ancak kanla beslenenler, meşrutiyetini cenazelerden alan, acılardan alan, terör örgütünden alan ve bir kısım mahminlerin kuklası olmuş kişilere bizim verilecek primimiz yok. Biz onlara karşı tavrımızı sürdüreceğiz. Çok açık söylüyorum, özgürleşmeyle alakalı, demokratikleşmeyle alakalı çabalarımızı da biz inşallah sonuçlandıracağız. Er ya da geç bu ülke sükunete kavuşacaktır."

Bakan Yıldız, konuşmasının ardından kongreden ayrılarak Van Vali Vekili Atay Uslu'yu makamında ziyaret etti. Bir süre Uslu ile görüşen Bakan Yıldız'a Vali Vekili Uslu tarafından Urartu motifli fincan takımı hediye edildi. Valilik ziyareti sonrası Bakan Yıldız havayoluyla Van'dan ayrıldı