İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, uzun bir süredir tartışılan Genelkurmay Başkanı"nı sonunda atadı ve yeni ordu komutanının Tümgeneral Beni Gantz olacağını açıkladı. Gantz, Netanyahu"nun 2 ay içinde atadığı 3"üncü genelkurmay başkanı oldu.

İsrail Başbakanı Netanyahu, kabinenin dünkü toplantısında Tümgeneral Gantz"ın (52) Genelkurmay Başkanlığı görevine seçildiğini duyurdu ancak hükümet bir önce Genelkurmay Başkanı"ın atamasını geri çekmediği için bu atamayı onaylayamadı.

Netanyahu, 14 Şubatta görev süresi dolacak olan şimdiki Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Gabi Aşkenazi"nin yerine iki ay önce Tümgeneral Yoav Galant"ı atamıştı. Ancak bu atama Galant"ın evinin çevresindeki kamu arazilerini izinsiz kullandığı iddiaları ve adı etrafındaki tartışmalar nedeniyle durduruldu. Galant Yüksek Mahkeme"ye atanmasının durdurulması konusunda itirazda bulundu. Ardından Başbakan Netanyahu, General Yair Naveh"i 2 aylığına geçici olarak Genelkurmay Başkanlığı"na atadı. Bu defa da yeni komutana hükümet içinden itirazlar geldi. Sonunda Netanyahu Tümgeneral Beni Gantz"da karar kıldı. Hükümetin Gantz"ı onaylaması için Yüksek Mahkeme"nin Salı günü ilk atanan Galant"ın itirazına vereceği cevap beklenecek.

Hürriyet