Kuşadası ve Didim gibi iki önemli turizm merkezi"ne sahip Aydın"da Vali Mustafa Malay, Aydın ili sınırları içerisindeki tüm tatil köyü ve otellere israf genelgesi gönderdi. Kaymakamlıklar ile Kültür ve Turizm Müdürlükleri kanalıyla gönderilen genelgede, turistik tesislerde her şey dahil sistemi nedeniyle büyük bir israf yaşandığına dikkat çeken Vali Malay, turistlerin yazılarla uyarılmasını istedi.
Farklı ve sıradaşı söylemleriyle dikkat çeken ve Kuşadası ile Didim"i ziyaretinde protokol kurallarına dışına çıkıp, turistlerle yemek kuyruğuna giren Aydın Valisi Mustafa Malay, her şey dahil sistemiyle birlikte turizmde büyük bir israfın yaşandığına dikkati çekerek, yaşanan bu israfın mutlaka önüne geçilmesi gerektiğini söyledi. Tristik tesislere uyarılarda bulunan Aydın Valisi Mustafa Malay, ayınladığı genelgeyle, turistik tesislerin açık büfelerinin bulunduğu noktalara turistlerin israf konusunda uyarılması amacıyla, “Dünya açlığa gidiyor. Yiyebileceğiniz kadar alın, doymazsanız bir daha alın, tabağınızdaki yemeği çöpe atmayın” yazılarının asılmasını istedi.
Turizm sektöründe büyük yankı yaratan Aydın Valisi Mustafa Malay"ın“ Turiste israf genelgesi”nde Kuşadası"ndaki turizmcilerin büyük çoğunluğu düşüncenin olumlu ancak uygulamasının imkansız olduğu görüşünde birleşti. Kuşadası"ndaki Martı ve Palm Otellerinin sahibi Erdal Aktüre ise Aydın Valisi Mustafa Malay"ın turisti israfa çağıran genelgesinin turizmi olumsuz yönde etkileyeceği görüşünde.Genelge doğrultusunda açık büfe önlerinde asılması istenen yazıların turistlerin büyük tepkisine yol açacağını savunan turizmci Aktüre, “ Turiste nasıl az ye diyeceğiz. Bu genelgeden önce Sayın Valimiz, turizmcilerin de düşüncelerini ve bakış açısını öğrenmeliydi. Bu uygulama turizme darbe vurur. Çünkü, turist Her şey dahil sistemiyle tatil satın alıp geliyor. Geldikten sonra da şundan az al, israf yap diyemeyiz. Turistin yemeğinde gözümüz olduğu anlaşılır “ dedi.