0 Kasım 2007’de Atlasjet Havayolları’nın İstanbul-Isparta seferini yapan ve içinde 50 yolcu ile 7 mürettebatın bulunduğu MD83 tipi yolcu uçağı Isparta’nın Keçiborlu ilçesine bağlı Çukurca bölgesi yakınlarında düşmüştü. Kazada kurtulan olmazken, Boğaziçi ve Doğuş üniversitesinden 6 bilim adamı da yaşamını yitirmişti.

Kazaya ilişkin gazete ve televizyon kanallarında çıkan haberleri kaynak gösteren Tarhan Tower Airlines vekili Onur Güntürkün ve Mihriban Gece’nin Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığıyla suç duyurusunda bulundukları dava karara bağlandı. World Focus Havayolları’ndan Atlasjet’in kiraladığı uçakta önceki denetimlerde 60 eksik bulunmasına rağmen uçuşa izin verdiği iddiasıyla kazadan sorumlu tutulan Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru ve Genel Müdür Yardımcısı Oktay Erdağı beraat etti.

Ankara 13. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın dünkü son duruşmasında mahkeme, Arıduru ve Erdağı hakkındaki, görevi kötüye kullanma suçlamasını haksız buldu. ODTÜ, İTÜ ve Anadolu Üniversitesi’nce hazırlanan bilirkişi raporlarını dikkate alan hakim, Arıduru ve Erdağı hakkında berat kararı verdi. n Arif TAŞKIN / İSTİHBARAT