Akdeniz Üniversitesi'nde 'Halimem' türküsünü ıslıkla çaldığı için hakkında soruşturma açılan Prof. Dr. Orhan Kuruüzüm'e 30'da 1 oranında maaş kesme cezası verildi. Prof. Dr. Kuruüzüm'ün 3 bin lira olan maaşından 100 lira kesileceği bildirildi.


Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Kuruüzüm hakkında, Bolu'nun meşhur türküsü 'Halimem'in 'Alçaklara kar yağıyor üşümedin mi/Sen bu işin sonunu düşünmedin mi' nakaratını koridorda elinde çay bardağı ile yürürken ıslıkla çaldığı için Dekan Vekili Prof. Dr. Şafak Aksoy'un şikâyeti üzerine soruşturma açıldı. Soruşturmayı yapan Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Karagüzel, Prof. Dr. Kuruüzüm için 'kınama cezası' teklif etti. Rektör Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe ise 'ıslık' soruşturmasında teklif edilen cezayı az bularak, bir derece daha artırılarak 30'da 1 oranında aylıktan kesme cezası uygulanmasına karar verdi. Prof. Dr. Orhan Kuruüzüm hakkında ıslık çaldığı gerekçesiyle verilen ceza, olumsuz davranış olarak belirtildi. Maaşı 3 bin lira olan Prof. Dr. Kuruüzüm'den, ıslığın bedeli olarak 100 lira kesilecek.

Prof. Dr. Kuruüzüm'ün avukatı Mustafa Necati Şahiner, "Her seferinde ağırlaştırılmış cezalar verilerek, sudan sebeplerle açılan bu türdeki soruşturmalar ile müvekkilimi meslekten men etme amacı güdülüyor" dedi.

ÖNCEDEN 3 CEZASI DAHA VAR

Prof. Dr. Orhan Kuruüzüm'e iki kez fakültenin üye seçim toplantılarına katılmadığı gerekçesiyle ve bir kez de Fakülte Dekan Vekili Prof. Dr. Şafak Aksoy'a 'paraşütle inmiş dekan', 'çapsız' ve 'dekan müsveddesi' diye ithamlarda bulunduğu iddialarıyla açılan soruşturmalarda da 2 kınama ve bir maaştan kesme cezası verildi.

Prof. Dr. Kuruüzüm ise bu cezaların iptali için Antalya Bölge İdare Mahkemesi'ne üç ayrı dava açtı ve davalar devam ediyor.

DHA