Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından yürütülen “Beyaz İnci” projesi kapsamında gıda üretimi ve satışı yapan işletmeler denetlendi.
Beyaz İncir Bayrak ve Beratı denetimleri sırasında işyerindeki hijyen şartlarına güvenen tüm gıda üreticilerinin müracaat edebildiği ve işyerinin şartlarının uygun bulunmaması halinde her hangi bir cezai işlemin yapılmadığı, eksikliklerinin belirtilmesi ve bu eksikliklerin giderilmesi için ek zaman verilerek tekrar denetleme yapıldı. Uygulamada Didim"den müracaat eden firmalardan ilk gün fırınlar, ikinci gün ise restoranlar denetlendi.
Denetlemelere Didim İlçe Tarım Müdürü İsmail Özefe"nin yanı sıra, Aydın İl Tarım Müdürlüğünden Biyolog Emine Bilir Baş, Gıda Mühendisi Çiğdem Günakın, Didim Belediyesinden Şencan Efeyurtlu, Didim Ticaret Odasından Alper Kökşen ve Arif Çolak katıldı.
Denetlemeye tabi tutulan işletmelerin büyük çoğunluğunun standartlara uygun olduğunun görülmesi memnuniyetle karşılandı. Yılda en az üç kez denetlemeye tabi tutulacak işletmelerden standardını düşürenlerin Berat ve Bayrakları iptal olacak. Beyaz İnci Bayrak ve Beratını almayı hak eden işletmelere Bayrak ve Beratları Ekim ayı içerisinde Aydın"da düzenlenecek bir törenle Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş tarafından verilecek.