İslami pop müziğin ünlü ismi Sami Yusuf, 4 Eylül"de İstanbul"da konser verecek. Yusuf, yeni albümü için şarkı sözü aldığı Sezen Aksu"yla konserde düet yapmak istiyor. Organizasyonu gerçekleştirecek Bucalemoon"un sahibi Uğur Yıldız, “5 bin kişilik bir konser bekliyoruz ve yaklaşık 400 bin liralık hasılat hedefliyoruz” dedi.


SON yıllarda geniş bir coğrafyada ünlenen İslami pop müziğin ünlü ismi Sami Yusuf, 4 Eylül"de İstanbul"da konsere çıkıyor. İki yıl önceki İstanbul konseri belediye tarafından düzenlendiği için ücretsiz seyirciye şarkı söyleyen Sami Yusuf"un bu konserinde biletler 56-215 lira arasında değişen fiyatlara satılıyor. Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi"nde gerçekleşecek konserin organizasyonunu düzenleyen Bucalemoon"un sahibi Uğur Yıldız, “5 bin kişilik bir konser bekliyoruz ve 400-420 bin liralık da hasılat hedefliyoruz” dedi.

Ses düzeni kritik

Sami Yusuf"un iki yıl önceki İstanbul konserinden özellikle ses düzeni kalitesi nedeniyle pek memnun ayrılmadığını söyleyen Uğur Yıldız, bu defa çok yüksek standartta bir ses düzeni ile konsere çıkacağını, bir önceki akşam iftarda sonra sahura kadar prova yapacağını anlattı. Yıldız, “Kendisi de bundan sonra daha profesyonel konserler vermek istiyor. Harbiye"yi de ses düzeni nedeniyle özellikle istedi. Kendisiyle önümüzdeki yıl başından itibaren de İzmir, Konya, Ankara ve Bursa"da bir dizi konser turnesi organize ediyoruz” diye konuştu.

Sezen Aksu ile düet

4 Eylül"deki konsere Türk pop müziğinin büyük ismi Sezen Aksu"yu da davvet ettiklerini belirten Uğur Yıldız şöyle konuştu: “Sezen Aksu"yu davet ettik. Acil bir programı olmazsa gelecek. Zaten Sami Yusuf"un 2 ay sonra çıkacak yeni albümüne şarkı sözü de verdi. O da bu sözleri besteledi ve Türkçe okuyacak. Sami Yusuf"un babası da çok önemli bir müzik adamıdır ve Sezen Aksu ile o irtibata geçip söz istemiş, o da kırmamış çok güzel sözler yazmış.”
Sami Yusuf, “İstanbul doğu batı arasında mükemmel bir köprü. Ben Londra"da büyüdüm ama İstanbul benim için dünya harikalarından biri ve her geldiğimde beni büyülüyor” dedi. Fas ve Kazablanka"da da çok kalabalık konserler verdiğini söyleyen Sami Yusuf kendi müziği için de şu yorumu yapıyor: “Genelde İslam dinine yakın insanlar, her yaştan, kültür ve çevreden dinleyenim var. Müslüman olmayan birçok insandan da olumlu eleştiriler alıyorum.”
Sezen Aksu ile henüz tanışmadığını söyleyen Sami Yusuf, “Kendisinin hayranıyım. Gerçek bir hanimefendi ve gerçek bir sanatçı. İstanbul"a geldiğimde mutlaka görüşeceğiz” dedi.

Tahran"da doğdu Londra"da büyüdü

AZERİ asıllı Sami Yusuf, 1980 Tahran doğumlu. Sanatçının ilk müzik hocalığını genç babası yapmış. 18 yaşındayken Londra Kraliyet Müzik Akademisi bursu kazanan Sami Yusuf, şarkılarını farklı dillerde söylediği için küserel bir hayran kitlesine sahip. Sanatçı, müziğinde dinî ve toplumsal konuları işliyor.

Sezen Aksu, Sami Yusuf"a "Giz"i verdi

Eser bir yel dağılır sis
Ne iz bırakır ne bir giz
Yine o derin dipsiz
O şefkatle affeden
Evvelim, şimdim, ahirim
Berim sevgili sahibim
Bir okula misafirim
Mezuniyet bekleyen

Hürriyet