Stockholm 'ün merkezindeki Norra Bantorget meydanında gerçekleştirilen gösteriye yaklaşık 70 kişi katıldı. Öte yandan İsveç 'in farklı din ve kültürlere hoşgörülü olduğunu savunan kişi yüzlerce kişi "Faşistleri ve Breivik'in askerlerini şehrimizde istemiyoruz" sloganlarıyla İslam düşmanlarını protesto etti.

Dünyada İslam karşıtlığının önde gelen isimlerinden Robert Spencer, Pamela Geller, Tommy Robinson gibi isimlerin konuşma yaptığı toplantıya; İngiltere, İsveç, Danimarka, Finlandiya, Norveç, Amerika, Bulgaristan ve Almanya'dan İslam karşıtı örgütlerin temsilcileri katıldı.

İsveç polisi toplantı esnasında herhangi bir olay çıkmaması için geniş güvenlik önlemleri aldı. Yüzlerce polis toplantının yapıldığı Norra Bantorger meydanını güvenlik kordonuyla çevrelerken meydan helikopterlerle de havadan izlendi.

Konuşması sonrasında İsveç medyasına bir açıklama yapan Pamela Geller, İsveç Polisi'nin İslam karşıtlarını meydana sokmadığını sayılarının bu yüzden bu kadar az olduğunu savundu. Geller, "Burada bugün çok az insanın olmasının nedeni polisin onlara izin vermemesi. Ancak bu çok önemli değil. Buradan verdiğimiz mesaj internet sayesinde bütün dünyaya yayılacaktır." dedi.

Dünyanın farklı ülkelerinde yaşayan İslam karşıtlarını savunma ligleri adı altında kurdukları cemiyetler sayesinde örgütlemeye çalışan İslam karşıtları, özellikle Anders Behring Breivik'in Norveç'te gerçekleştirdiği saldırılardan sonra gündeme gelmeye başladı. İngiltere, Danimarka, İsveç, Norveç, Finlandiya, Almanya, Amerika gibi birçok ülkede örgütlenen ve cemiyetler kuran İslam karşıtları en son Danimarka'da bir araya gelerek ortak hareket etme kararı almıştı.