İrtica ile Mücadele Eylem Planı"ndaki imzanın Albay Dursun Çiçek"e ait olduğu yönünde görüş bildiren Doktor Hacı Mehmet Akın, Adli Tıp"ta yeni bir göreve atandı. Akın, Nevşehir Adli Tıp Kurumunda uzman doktor olarak çalışırken önce Ankara Grup Başkanlığı"na atanmış, ardından Fizik İhtisas Dairesinde görevlendirilmiş, daha sonra 6. Adli Tıp İhtisas Kurulu üyeliğine getirilmişti. Akın şimdi de 2. İhtisas Kurulu üyesi oldu.

Albay Çiçek hakkında hazırlanan raporda Fizik İhtisas Dairesi Başkanı Prof Bülent Üner, uzman doktorlar Hacı Mehmet Akın ve Lokman Başer"in imzası vardı. Bu isimlerden ikisi Adli Tıp Kurumunda, belge gelmeden bir hafta önce görevlendirilmişti.

Raporda imzası olan Dr. Hacı Mehmet Akın ise, Doçent Haluk İnce'nin Adli Tıp Başkanı olmasından sonra Nevşehir Adli Tıp Şubesi'nden, Ankara Adli Tıp Grup Başkanlığı görevine atandı. Ardından, İstanbul'da Fizik İhtisas Dairesi, İmza İncelemeleri Şubesi'nde görevlendirildi. Bu göreve atandıktan hemen sonra da İrtica ile Mücadele Eylem Planı'yla ilgili grafoloji incelemesini yaptı. İlk raporunda imzanın, Albay Çiçek'in imzasıyla benzer, ikinci raporda da eli ürünü olduğu yönünde görüş belirtti.

SUÇ DUYURUSU SONUÇSUZ

Akın, daha sonra da Adli Tıp Kurumu Altıncı Adli Tıp İhtisas Kurulu üyeliğine atandı. Önceki gün ise 2. ihtisas kurulunda görevlendirildi. Adli Tıp, 2. İhtisas Kurulu, “Müessir fiiller” hakkında görüş bildiriyor.

Ergenekon soruşturması kapsamında yargılanan avukat Serdar Öztürk, ıslak imzanın Albay Dursun Çiçek"e ait olduğu yönünde görüş bildiren ve aralarında Akın"ın da bulunduğu adli tıp uzmanları hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

“Sahte resmi belge düzenlemek”, “Görevi kötüye kullanmak” ve “Bilirkişinin gerçeğe aykırı mütalaa vermesi” gerekçeleriyle hakkında soruşturma istenen Akın ve arkadaşları hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, “Kovuşturmaya yer olmadığına” karar vermişti. (gazeteport)