Mera alanları oldukça büyük olmasına rağmen ıslah edilmediği için meralardan yeterli verim alınamadığını belirten Dalama Belediye Başkanı Nihat Aktakka, tarım ve hayvancılıkla geçinen belde halkının en büyük taleplerinden birinin meraların ıslahı olduğunu belirtti.
Hayvancılık sektörünün ihtiyaç duyduğu kaba yem açığının giderilmesinde etkin rol oynayan meralar 1998 yılında yürürlüğe giren Mera Kanunu kapsamında ıslah edilmeyi bekliyor. Daha önce çeşitli kanunlarla tahsis edilmiş veya kadimden beri kullanılmakta olan mera, yaylak, kışlak ve kamuya ait otlak ve çayırların tespiti, tahdidi ile köy veya belediye tüzel kişilikleri adına tahsisleri yapılmış alanların ıslah edilmesi gerektiğini belirten Belediye Başkanı Nihat Aktakka, alanın mutlaka kontrollü kullanılması gerektiğini belirtti. Normal şartlarda 5 ay yetecek olan otlağın düzensiz kullanıldığı için ancak 2 ay yettiğini belirten Belediye Başkanı Aktakka, Meralar üzerinde tasarrufta bulunanların meraları geleceğimiz adına korumalarının şart olduğunu söyledi.
Tarım İl Müdürlüğü’nün ıslah projesi kapsamında çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Dalama Belediye Başkanı Nihat Aktakka, “Belde olarak yeterli miktarda meramız var. Ancak bu alanın mutlaka ıslah edilmesi gerekiyor. Programlı kullanılmış olsa sahip olduğumuz 780 dönüm mera uzun süre kullanılır. Ancak mevcut şartlarda alanın tamamı aynı anda bölünmeden ve sulama yapılmadan kullanıldığı için kısa sürede bitiyor. Bu sorunun çözümü için Tarım İl Müdürlüğü’nün bir an önce meraları ıslah etmesini bekliyoruz” dedi.