Götürüldüğü ormanlık alanda işkence edilen Furkan Coşkun, arkadaşlarının elinden kaçıp kurtuldu; ancak 12 gündür kendisinden haber alınamıyor, 2 arkadaşı ise tutuklandı.

Olay, 9 Ekim'de merkez Mezitli İlçesi'ne bağlı Akdeniz Mahallesi Mızrak Sitesi'nde meydana geldi. İddiaya göre aralarında alacak-verecek sorunu bulunan 23 yaşındaki Sezgin G. ve 22 yaşındaki Ekrem K., arkadaş oldukları 21 yaşındaki Furkan Coşkun'u oturduğu siteye giderek aşağıya çağırdı. Bahçede bir süre sohbet eden arkadaşlar arasında tartışma çıktı.

İddiaya göre Sezgin G. ve Ekrem K. arkadaşları Furkan Coşkun'u döverek, araca bindirip kaçırdı. Eski Mezitli Çöplük Alanı'na götürdükleri Furkan Coşkun'u sopa ile dövmeye başladılar. Bu sırada dövülen Coşkun, 2 arkadaşının elinden kaçarak ormanlık alanda izini kaybettirdi.

GÜVENLİK KAMERASI ELE VERDİ

Gece evden çıkan oğlunun dönmemesi üzerine anne Sinem Coşkun, CumhuriyetSavcılığı'na kayıp başvurusunda bulundu. Bunun üzerine harekete geçen polis ekipleri, yoğun bir araştırma başlattı. Yapılan araştırmada sitenin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülere göre, 9 Ekim'de akşam saatlerinde oturduğu daireden aşağıya inen Furkan Coşkun'un dövülerek kaçırıldığı belirlendi. Gasp Büro ekipleri, her iki zanlının kimliğini belirleyerek kısa sürede yakaladı. Zanlılardan Sezgin G.'nin üzerinden Furkan Coşkun'un cep telefonu bulundu. Olaya karıştığı saptanan İ.B.'nin de arandığı bildirildi.

ORMANLIKTA ARAMA YAPILDI

Meydana gelen olaydan sonra polis ve AKUT ekipleri, özel eğitimli köpeklerin de yardımıyla Furkan Coşkun'u ormanlık alanda aradı. Günlerce süren aramalardan sonuç çıkmadı. Polisin, kayıp Furkan Coşkun'u bölgede arama çalışmalarının ise devam ettiği öğrenildi.

Yakalandıktan sonra sorguya alınan zanlılar, arkadaşları Furkan Coşkun'a işkence yaptıkları sırada bir anda ellerinden kaçtığını, gecenin karanlığında kayıplara karıştığını, o günden beri haber almadıkları söylediği öğrenildi.

Mahkemeye çıkarılan her iki zanlı tutuklanırken olaya karışan İ.B. ise aranıyor.