12 Eylül askeri darbesine ilişkin, dönemin Genelkurmay Başkanı, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile emekli Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Tahsin Şahinkaya'nın yargılanmasına Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın üçüncü gününde devam ediliyor. Sanık avukatları ile müdahil avukatları ve darbeden zarar gören mağdurların katıldığı duruşmada Mahkeme Başkanı Süleyman İnce, müdahillik taleplerini dinlemeye devam ediyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na işkence iddialarıyla ilgili olarak yürütülen soruşturmalar ile Evren ve Şahinkaya hakkında ayrıca işkence ve kötü muamele ile ilgili yürütülen soruşturmalar hakkında 59 il ve ilçe savcılıkları tarafından yetkisizlik-görevsizlik kararları gönderildi.

Ayrıca görevsizlik kararıyla gönderilen dosyalarda ilgili cumhuriyet savcılıkları Evren ve Şahinkaya hakkında tespit edilecek kötü muamele, işkence ile adam öldürmü, işkence altında gözaltında kaybolma hakkında soruşturma yapılacağı, belge bilgi tanık gibi delillerin söz konusu görevsizlik kararı verilen dosyalara sunmaları faydalı olacağı üst yazıda belirtildi.

Milli Savunma Bakanlığı'na 1979-1980 döneminde yapan komutanlara ilişkin yazılan yazıya olumlu cevap verildi. MİT'e yazılan yazıya olumlu cevap verildi ve Maraş, Çorum ve Sivas olaylarına ilişkin 1 klasör dosya gönderildi.