Çaldıkları otomobille iş yerini soymaya giden iki şüpheli, benzin bitince yaya olarak gittikleri iş yeri önünde durumdan şüphelenen polisler tarafından yakalandı. Gözaltına alınan 2 şüpheli ve bu kişileri azmettirdiği ileri sürülen genç kız, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.
 
Kent merkezinde faaliyet gösteren bir dekorasyon firmasında önceki gün işine son verilen 23 yaşındaki M.D, iddiaya göre bunu hazmedemeyerek, intikam almak için anahtarlarını iade etmediği iş yerini soydurmak istedi. Genç kız, ablasının kardeşi olan 17 yaşındaki yeğeni N.K.'den iş yerini soymasını istedi. Teyzesinin bu isteğini kabul eden N.K., kendisine yardımcı olması için arkadaşı 21 yaşındaki M.E'ye konuyu açtı. 
 
ÇALDIKLARI OTOMOBİLİN BENZİNİ BİTTİ
 
M.E.'nin teklifi kabul etmesinin ardından hırsızlık için harekete geçildi. M.D., yeğeni ve arkadaşına ayrılmasına rağmen iade etmediği iş yeri anahtarlarını verip, kasada 30 bin lira bulunduğunu söyledi. Anahtarları alarak yola çıkan M.E ve N.K., ilk olarak park halindeki bir otomobili çaldı ve düz kontak yaparak çalıştırdı. 2 arkadaş, çaldıkları otomobili benzini bitince bırakıp, yollarına yaya olarak devam etti.
 
TEDİRGİN DAVRANIŞLARI ELE VERDİ
 
Gece geç saatlerde kent merkezindeki dekorasyon firmasının önüne gelen 2 arkadaş, iş yerine girmeden önce etrafı kontrol etmeye başladı. Tedirgin davranışlar sergileyen M.E. ve N.K.'nin şüpheli hareketleri bölgede devriye gezen polislerin dikkatini çekti. Polisler, yanına gittikleri şüphelilerin yaptıkları üst aramasında buldukları anahtarların kime ait olduğunu sorunca, M.E. ve N.K., hırsızlık için geldiklerini itiraf etti.
 
Polislere, olayı anlatan 2 şüpheli, düz kontak yaparak çaldıkları ve benzini bitince bıraktıkları otomobili de gösterdi. 2 şüpheli ve bu kişileri azmettirdiği ileri sürülen M.D. gözaltına alınarak Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Polis tarafından sorgulanan şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra; 'Oto hırsızlığı', 'Oto hırsızlığına teşebbüs' ve 'İşyerinden hırsızlığa' teşebbüs suçlarından adliyeye sevk edildi.