Yeşil Aydın Güçbirliği Platformu ile Umurlu Beldesi tarafından başlatılan ve Adnan Menderes Üniversite Ziraat Fakültesinin destek verdiği “Benimde Bir Ağacım var” kampanyası düzenlenen törenle başladı.

Umurlu stadyum kenarında bulunan alanda oluşturulan ve Aydın Valisi Mustafa Malay"ın anne ve babasının isminin verildiği Ayşe Fatma – Memet Malay Hatıra Ormanı"na dikilen fidanlarda Aydın"da bugüne kadar görev yapmış valilerin isimleri yaşatılıyor.

Umurlu beldesinde fidan dikimine uygun olan her alana yaklaşık 10 bin fidan dikimi planlanıyor.

Düzenlenen fidan dikim törenine, Aydın Valisi Mustafa Malay, Jandarma Alay Komutanı Albay Mehmet Tire, İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Nuri Aktakka, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Taner, Umurlu Belediye Başkanı Hasan Sarı Yeşil Aydın Güçbirliği Platformu Başkanı Hakan Başlık, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Vali Mustafa Malay fidan dikim töreninde yaptığı konuşmada, anne ve babasının isminin hatıra ormanına verdikleri için çok memnun olduğunu dile getirerek şunları söyledi, “ben ağaç sevdalısı bir insanım. Her gittiğim yerde ağaç dikmenin yanında oldum. Bir ağaç dikmenin ülkeye ne kadar faydalı olduğunu bilmeyen yoktur. Ülkemiz hiç kimsenin fark edemediği bir savaşla toprak kaybediyor. Bu savaşın adı erozyon. Ağaç olmadığı için yağan yağmurlar eser rüzgarlar o güzel topraklarımızı silip süpürüp, derelerle, ırmaklarla, sellerle denize götürüyor. Her sene bir Kıbrıs büyüklüğündeki toprağımızı kaybettiğimizi hepimiz bilelim. Lütfen hepimiz ağaç dikelim ve ağaç dikenlere yardımcı olalım. Oluşturulan hatıra ormanına, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk"ün,  annem ile babamın ve Aydın"da görev yapmış tüm valilerin isimlerinin verilmesi beni de çok mutlu etti.”

Konuşmaların ardından Aydın Valisi Mustafa Malay ve tüm katılımcılar hatıra ormanına fidan dikimini gerçekleştirdi.

 

aydınpost haber servisi