Bulvarın girişine `Dengir Fırat Bulvarı' yazdıran Belediye Başkanı AKP'li İsmet Çetinkaya, uzun olması nedeniyle `Mir Mehmet'i tabelaya yazamadıklarını söyledi.

Akıncılar Beldesi'ni eski Diyarbakır yoluna bağlayan 2 kilometrelik yolun tehlikeli olduğu şikayetleri üzerine Belediye Meclisi, geçen yıl alternatif yol yapılarak hem mesafenin bir kilometreye düşürülmesi hem de tehlikenin ortadan kaldırılması kararı aldı. Bunun üzerine belediye, Karayolları Bölge Müdürlüğü ile birlikte alternatif yolun bulvar şeklinde düzenlenmesi için çalışmalara başladı. Hazırlanan projenin bir an önce gerçekleşmesi için konuyu Ankara'da takip eden Başkan İsmet Çetinkaya, proje onayı ve ödeneğin bir an önce çıkarılması için AKP eski Genel Başkan Yardımcısı olan hemşehrileri Dengir Mir Mehmet Fırat'tan yardım istedi. Fırat'ın bürokratik işlemleri hızlandırmasıyla, Mart ayında yapımına başlanan bir kilometre uzunluğundaki bulvar geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Yolun tamamlanmasının ardından Başkan Çetinkaya'nın önerisiyle belediye meclisi, oy birliğiyle bulvara Dengir Mir Mehmet Fırat'ın adının verilmesini kararlaştırdı. Bulvarın girişine asılan 2.5 metre yüksekliğindeki tabelaya, ismin uzun gelmesi üzerine sadece `Dengir Fırat Bulvarı' yazıldı.

`HERKES DENGİR FIRAT DİYE BİLİYOR'
Akılda kalması ve gözü yormaması için tabeladaki ismi kısaltma yolunu seçtiklerini söyleyen AKP'li Başkan İsmet Çetinkaya şöyle konuştu:

"Tabelayı yaptırırken bize ismin uzun olduğu, hem estetik durmayacağı, hem de gözü yoracağı söylendi. Bunun üzerine biz de `Mir Mehmet'i çıkarılarak `Dengir Fırat Bulvarı' olarak yazılmasını istedik. Zaten Dengir Bey'i bu yörede herkes Dengir Fırat olarak bilir. Bize katkılarından dolayı kendisine böyle bir jest yaptık. Şimdi bulvarımızı yapacağımız çevre düzenlemesi ile daha modern hale getireceğiz."

Vatan