Birkaç yıldır giysilerden aksesuarlara, her yerde altınının ve altın renginin etkisi sürüyor... Üstelik bu, daha uzun bir süre de devam edeceğe benziyor. Siz de, bu akıma makyajınızla uymak istiyorsanız I.D. Bare Minerals Makyörü Cengiz Ergül'ün öneriyle hazırladığımız ''3 Adımda Altın Kız Makyajı''na göz atabilirsiniz. Farklı görünmek ve tüm bakışları üzerinize toplamak istediğiniz özel gecelerde bu makyaj en büyük kurtarıcınız olabilir...

DOĞRU MAKYAJIN SIRLARI

• Cilde biraz daha özen:


Cildimizin tek bir dokunuşla mükemmel olması mümkün değil elbette... Pırıl pırıl, pürüzsüz bebek cildi gibi bir cilt isteyenler bunu sadece makyaj ürünlerinden beklememeli. Cildinize sadece makyaj yaparken değil her zaman özen göstermelisiniz. Cilde uygun temizleyici, nemlendirici ve serumlar kullanmak, sigara ve güneş ışınlarından kaçınmak güzel bir cildin de garantisi.


Gelelim acil durumlara... Örneğin makyaja başlayacaksınız fakat cildiniz oldukça donuk ve cansız görünüyor... Bunun için ışıltı veren serum ve maskelerden faydalanabilirsiniz. Bu ürünler gerçekten de, cildinize anında canlılık verecektir.

Fondötenin altına nemlendirici sürmek de her zaman yerinde bir davranış. Nemlendiricinizi uygulayın ve birkaç dakika cildinizin emmesini bekleyin. Üzerine fondöteni sürün.

• Anlamlı bakışlar, güzel gözler...

Hemen hemen her kadın gözlerini olduğundan daha büyük göstermek ister. Bunun için hem alt hem de üst kirpiklerinizin dibine kalem çekmelisiniz. Gözlerinizin ne kadar büyüdüğüne inanamayacaksınız! Gözlerinize daha aydınlık ve genç bir görünüm vermek için, beyaz ya da sedef renkli bir kalemle alt kirpiklerinizin dibine bir hat çekin. Gözlerinizin altındaki morlukları ve ince çizgileri gizlemek için kapatıcı ürünlerden yararlanabilirsiniz. Ancak bunları sürerken çok dikkatli olun, aksi takdirde bir rakun gibi görünmeniz olası! En iyisi, kapatıcıyı gözaltı kreminizle karıştırarak uygulamanız. Anlamlı bakışların önemli bir sırrı da güzel ve kıvrık kirpikler. Eğer kirpiklerinizle sorununuz varsa, yani onların istediğiniz kadar uzun, kıvrık ya da gür olmadığını düşünüyorsanız özel gecelerde takma kirpiklerden faydalanabilirsiniz. Ama günlük makyaj sırasında da kirpik kıvırıcı ile kirpiklerinize şekil vermeniz mümkün.


• Dudaklar daha dolgun görünebilir

Neyse ki artık ince dudaklar kader değil! Üstelik dolgun dudaklara giden yol sadece estetik cerrahların koltuğundan geçmiyor. Yeni dudak doldurucu ürünler, gerçekten de dudaklarınıza belirgin bir kabarıklık verebiliyor, (tabii biraz yanma hissine katlandığınız takdirde!) Gelelim dudak makyajınızı nasıl uygulayacağınıza. Öncelikle dudaklarınızı varsa pullardan ve ölü derilerden arındırmanız yerinde olur... Bunun için bir diş fırçasından faydalanabilirsiniz. Diş fırçasıyla dudaklarınızı hafifçe fırçalayın ancak dikkatli olun. Çok bastırmayın yoksa çatlakların kanamasına yol açabilirsiniz.