Suriye’nin Kobani kentinin batısında Kürt güçlerinin eline geçmesinin ardından ilginç bir detay ortaya çıktı. IŞİD’in kullandığı ancak patlayan roketlerin üzerindeki menşei ve numaralarının silindiği ortaya çıktı. Kürt grupların yaptığı incelemede, roketler üzerinde hangi ülkeye ait olduğu ve numaraların tamamen silindiğini belirledi. Kobani merkezinde bulunan onlarca roket mermisinin imhası için çalışmalar sürerken, uzman ekiplerin yetersizliği işleri yavaşlanıyor. Kobani’den püskürtülen Deaş’in köylerde toparlanmaya çalıştığı öğrenilirken, Rakka ve Telabyad’tan takviye birliklerinin yola çıktığı yönünde bilgiler alındı. Koalisyon güçlerine bağlı savaş uçakları ise Kobani üzerinde sürekli keşif uçuşu yapıyor. Kobani’yi ele geçirmek isteyen ancak YPG öncülüğündeki Kürt güçlerince püskürtülen IŞİD militanları, Türkiye sınırındaki Zorova bölgesine sığındı. Kobani merkezine birkaç kilometre mesafedeki bölgede Deaş militanları ile YPG güçleri arasında çıkan çatışmalar aralıklarla sürüyor. Kobani’de bulunan peşmerge güçleri toplarla Deaş’in bulunabileceği alanları sürekli bombalıyor.
 
KİME AİT OLDUĞU BİLİNMİYOR
 
Kobani’de IŞİD’in attığı ancak patlayan havan mermilerinin üzerindeki numaralar ile hangi ülkeye ait olduğu belirtilen bilgilerin silindiği ortaya çıktı. PYD güçlerinin kent merkezinde belirlediği ve kimsenin yaklaşılmaması yönünde herhangi bir uyarının bulunduğu havan mermileri büyük bir tehlike unsuru olarak belirlendi. Yapılan çalışmalarda havan mermilerinin hangi ülkeye ait olduğu ve seri numaralarının atılmadan önce silindiği ortaya çıktı. Uzman ekiplerin halen havan mermilerinin imhasına yönelik çalışma yapamazken, kent merkezindeki bazı binalardan ise ceset kokuları çıkmaya başladı.
 
IŞİD militanlarının tekrar Kobani’ye saldırı için köylerde toparlanmaya geçtiği bilgileri alınırken, Rakka ve Telabyad’tan bölgeye takviye ekiplerin gönderildiği öğrenildi. PYD güçleri Kobani’ye açılan tüm yollar üzerinde kontrol noktaları kurarken, şüpheli görülenler hemen kimlik kontrolünden geçiriliyor.
 
SINIRDA SİVİLLERE SALDIRI: 2 ÖLÜ
 
Kobani Savunma Bakanı İsmet Şeyh Hesen, Deaş’in Tılşeir bölgesinde bekleyen sivil halka havan toplarıyla saldırdığını söyledi. Star’a açıklama yapan Hesen, saldırı sonucu 2 kişi öldü, 10 kişi yaralandı. Hesen durumu ağır olan 3 kişi ise Suruç Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.
 
Hesen, Suruç’un Swedi köyünde sınırda bekleyen Suruçlular’ın da Deaş’in yaylım ateşine maruz kaldığını ve bir kişinin yaralandığını sözlerine ekledi.
 
ENKAZ ALTINDA CENAZELER VAR

 
Kobani’nin bir çok sokağında patlamamış bombalara rastlanıyor. Enkaz altında çıkarılmayan cenazelerin kokusu da bütün kenti sarmış durumda.