Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün, Enbar vilayetine bağlı El-Kaim kentinde biri memur diğer ikisi güvenlik görevlisi 3 rehineyi öldürdüğü bildirildi. 
MALİYE'YE BAĞLI 3 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ
Aşiret kaynaklarından alınan bilgiye göre, IŞİD militanları, Suriye sınırındaki El-Kaim kentinin kontrolünü ele geçirdikten sonra alıkoyduğu Maliye Bakanlığı'nda çalışan bir memuru ve 2 güvenlik görevlisini öldürdü.
Kaynaklar, başından ve çeşitli yerlerinden vurulan 3 kişinin cesetlerinin bir yol kenarına atılmış halde bulunduğunu kaydetti.
1 MİLYON KİŞİ GÖÇ ETTİ
Irak makamlarından olaya ilişkin açıklama yapılmadı. Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı ülkede IŞİD'in başını çektiği silahlı gruplar, Musul, Tikrit, Bakuba ve Telafer kentlerinin yanı sıra Enbar'ın El-Kaim, Rave, Aneh, Ratbe ve Hadise ilçelerini ele geçirmiş, çatışmalar yüzünden yaklaşık 1 milyon sivil göç etmek zorunda kalmıştı. Ülkenin çeşitli yerlerinde IŞİD ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar sürerken, Irak ordusu, IŞİD'in başını çektiği silahlı grupların kontrolündeki bölgelere hava saldırıları düzenliyor.
HİLAFET İLAN ETTİLER
Irak'taki çatışmalarda aşiretlere ait silahlı gruplarla birlikte hareket eden IŞİD örgütü, 29 Haziran'da, ülkede "Hilafet Devleti" kurduğunu ve örgütün lideri Ebubekir el-Bağdadi'yi de "halife" ilan ettiğini duyurmuştu.