AYDINPOST ÖZEL HABER - 20. yüzyılın ikinci yarısından itibaren başlayan hızlı ekonomik gelişme ile birlikte enerji kullanımı artmaya, özellikle fosil yakıtların tüketiminin artması beraberinde çevre sorunlarını da getirdi.
Bu sorunlar, Türkiye’yi 2004 yılında Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi’ne ve ayrıca Ağustos 2009’da KYOTO Protokolü’ne EK-I ülkesi olarak resmen taraf olmasını sağladı.
Isı yalıtımının önem kazandığı günümüzde EGE-POL’ün rolünü İnşaat Mühendisi ve Şirketin Sahibi Mahmut Çağlayan’dan öğrendik.
Mahmut Çağlayan, “Isı yalıtım sektörü ülkemizde hızla büyümekte toplam ısı yalıtım pazarında ise en büyük payı ise yüzde 37’lik oran ile EPS ürünleri almıştır. Sektöre katılan üreticilerin artması da önemlidir. Bu konuda EPS (Genişletilmiş Polistiren Sert Köpük) pazarında kalite ve güvenirliğin artması da önemlidir. Isı yalıtımında EPS, fabrikada üretilmiş paneller ve boardlar şeklinde kullanılmaktadır. EPS’nin binalarda kullanımı ile ilgili olarak ürün özelliklerini deneylerini açıklayan Türk Standartları’dır” dedi.
Çağlayan, “İnsanlar bina satın alırken içerisinde sağlıklı, mutlu, huzurlu ve üretken bir yaşam sürdürebilecekleri bir ortam isterler. Bunun için de bir bedel öderler. Ancak bu ortamın hem sürekli olmasını hem de maliyetinin düşük olmasını arzu ederler. 

113.20120725085125.jpg

Bu özellik bir binada aranan en önemli özelliklerdendir. Binaların kapı, pencere ve dolapları hatta fayans ve seramikleri değiştirilebilir. Ancak yaşam konforunu en ucuza sağlayacak olan alt yapıyı bina tamamlandıktan sonra değiştirmek çok zor ve masraflıdır. Bina alırken binanın alt yapısı da araştırılmalı, özellikle binanın enerji performansını gösteren enerji kimlik belgesi sorulmalıdır” diye konuştu.

Mahmut Çağlayan ayrıca, “Isı yalıtımlarının amacı, enerjiyi verimli kullanmaktır. Bu suretle konforlu, az enerji tüketerek dolayısıyla daha az para harcayarak ve çevreye daha az zarar vererek sağlayabiliriz. Mantolama (Dış Cephe Isı Yalıtım Sistemi) başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerinde yıllardır enerji tasarrufu amaçlı kullanılmaktadır. Ülkemizde gecikmeli de olsa bu konuda önemli adımlar atılmış, yasal düzenlemeler yapılmış ve tüketicide bu yönde talep oluşmaya başlamıştır. İşte tüm bu nedenlerden dolayı EGE-POL sizlere en iyi şekilde hizmet vermeyi amaçlamış ve Ege-Pol Panel, Ege-Pol Board, Ege-Pol Levha, Ege-Pol Asmolen, Ege-Pol Söve Blok, Ege-Pol Dekoratif Tavan Levhası ve özel üretimli ısı yalıtım ürünleri ile hizmetini sürdürmektedir. Yürürlükte bulanan 89/106/EEC Yapı Malzemeleri Direktifine ve TS EN 13163 standardının şartlarına uygun ısı yalıtım malzemeleri üretmeyi vizyon edinen firma ASTİM Organize Sanayi Bölgesi Havaalanı Bulvarı 3.Cadde No:2 Aydın adresinde ısı yalıtımına önem veren siz değerli müşterilerini beklemektedir” dedi.
EGE-POL binanızın ısı yalıtımını yapsın, dışarıda ister yaz iste kış olsun.
Siz evde hep baharı yaşayın.

Firmanın internet adresi: http://www.ege-pol.com/

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png

111.20120725084754.jpg

112.20120725084803.jpg

114.jpg

116.jpg