Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, çevre yolunun bir an önce yapımına başlanabilmesi için belediyelerin kamulaştırma işlemlerini bir an önce tamamlamaları gerektiğini belirterek, ''Bu projeye sahip çıkan belediyelerimiz, bir an önce işlerini bitirirlerse çevre yolunun yapılmaması için hiç bir engel görülmüyor'' dedi.
Coş, gazetecilere yaptığı açıklamada, çevre yolunun bitirilmesi için öncelikle belediyelerin kendi sorumluluk alanlarındaki kamulaştırma çalışmalarını başlatarak, bitirmesi gerektiğini söyledi.
Yasa gereği bir kişinin, tarlasının yüzde 35'ini sosyal donatı alanı olarak belediyeye terk etmesi gerektiğine işaret eden Coş, şunları kaydetti:
''Çevre yolunu bu kent alanlarından geçirmek suretiyle bu işi parasız halletmek mümkün. Çünkü böyle örnekleri de var. Türkiye'de pek çok yerde böyle geçirilmiş. Karayolları da diyor ki, 'Elimizdeki kaynakları en iyi şekilde kullanmak için çevre yolları için ödenek vermiyoruz. Bu yasayı uygulayan belediyelere öncelik veriyoruz'. Dolayısıyla, bu projeye sahip çıkan belediyelerimiz, bir an önce işlerini bitirirlerse, çevre yolunun yapılmaması için hiç bir engel görülmüyor. Önümüzdeki yıl ihalesinin yapılması için Karayollarımız hazırlıklarını yapıyor.''