Duayen işadamı İshak Alaton, Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı koltuğunu yıl sonunda oğlu Vedat Alaton’a resmen devredeceğini açıkladı. Oğul Alaton, pratikte işleri zaten yürütüyordu.
 
Alarko Holding’i, rahmetli olan Üzeyir Garih’le birlikte kuran, Türk iş dünyasının önde gelen işadamlarından İshak Alaton, yönetim kurulu başkanlığı koltuğunu bu yılın sonunda oğlu Vedat Alaton’a devredeceğini ve emekli olacağını açıkladı. “Aslında uzun süredir işleri Vedat’a bırakmıştım. Hukuki süreci de tamamlamak için girişimde bulundumve İMKB’ye de gerekli açıklamayı yaptım” diyen Alaton, şunları söyledi: “Artık, dünyevi servetlerden arınarak, doğumöncesi durumuna dönüyorum. Ve kendimi topluma adıyorum. Bundan sonra Nirvana’ya doğru yol alıyorum” 
 
TÜSİAD’dan ayrılmıyorum 
 
84 yaşını sürdüren İshak Alaton, son zamanlarda özellikle uzun yıllardır üyesi olduğu TÜSİAD’a yönelik sert açıklamalarıyla gündeme gelmişti.Hatta TÜSİAD’dan ayrılıpMÜSİAD ve TUSKON’a üye olacağını da belirterek TÜSİAD’daki arkadaşlarının tepkisini çeken Alaton’a, hembu konuda hemde emekliliğinde neler yapacağını sorduk. 
 
Ben barış adamıyım 
 
Alaton, TÜSİAD’dan ayrılmayacağını belirtirken şunları anlattı: “Ben barış adamıyım. TÜSİAD’da kalarak MÜSİAD ve TUSKONarasında dostluk köprüleri inşa etmek için uğraşacağım. Türkiye’nin ve yeni Anayasa’nın uzlaşı ile hazırlanmasında böyle köprülere gereksinimvar. TESEV ve Açık ToplumVakfı ile bu dernekleri ortak bir platformda buluşturmaya çabalayacağım.”
 
Onursal Başkan oluyor
 
Alaton, holdingdeki yeni yönetimdüzenini anlatırken, “Oğlum Vedat Başkan, Üzeyir Bey’in oğlu İzzet de onun Başkan Vekili olacak. Ben de “Onursal Başkan” oluyorum” dedi. Hukuki süreç, Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP)’a önceki gün gönderilen bilgilendirme yazısıyla resmen başlatıldı. Açıklamada şöyle denildi: İshak Alaton (İntifa Hakkı Sahibi), Alarko Holding A.Ş.’ye ait Vedat Aksel Alaton’un kuru mülkiyet hakkına sahip olduğu 32.096.049,26 TL nominal değerdeki hisseler üzerinde sahip olduğu intifa hakkını (temettü ve oy hakkı) kaldırmıştır.”