Çarşıları dolaşarak tek tek tüm esnafla görüşen Başkan Altungün’e teşekkür eden çarşı esnafı, uygulamanın kesintisiz olarak devam etmesini istedi.
Bilindiği gibi, 2011 turizm sezonunun ardından Kuşadası’nın tüm mahallelerindeki çarşı esnafıyla toplantılar gerçekleştiren Belediye Başkanı M. Esat Altungün, esnaftan gelen en büyük şikayetin işgaliye üzerine yoğunlaşmasının ardından bir yönetmelik yayınlayarak, 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren sıfır işgaliye uygulaması başlatacaklarını esnafa duyurmuştu. Duyuru da ayrıca, sıfır işgaliye uygulamasının Kuşadası Ticaret Odası Meslek Komiteleri’nin de ortak tavsiye kararı olduğunu hatırlatarak, şehir merkezi ve tüm Kuşadası’nda dükkan önlerine yayılma yerine 30 santimetreyi geçmeyecek şekilde sürgülü, raylı sistemli vitrin uygulamasına geçileceğini, restoranların ve kafelerin de sadece cephe önlerine bir sıra masa koyabileceğini açıklanmıştı.
Yıllardır beri Kuşadası’nın en büyük sorunlarından biri olan ve kangren haline geldiği için de tüm şikayetlere karşın çözüm bulunamayan işgaliye konusunda Belediye Başkanı M. Esat Altungün’ün attığı önemli adım, hem esnaftan, hem de esnafların bağlı olduğu Ticaret Odası ve Esnaf Odası gibi kuruluşlardan da tam destek aldı. Vali Kerem Al başkanlığındaki İlçe Turizm Koordinasyon Kurulu toplantısında Ticaret Odası ve Esnaf Odası temsilcileri ile diğer sektör temsilcileri uygulamaya yeni konulan işgaliye kararının şehrin geleceği açısından büyük önem taşıdığını belirterek, belediyenin bu uygulamasını desteklediklerini söylediler.
Bu arada Belediye Başkanı M. Esat Altungün, kamuoyundan büyük destek alan yeni işgaliye uygulamasıyla ilgili çarşı esnafını tek tek ziyaret ederek görüşlerini aldı ve yeni uygulamayı anlattı. Esnaftan ve meslek kuruluşlarından gelen desteğin önemli olduğunu kaydeden Başkan Altungün, “ Uygulamaya gösterilen ilgiye teşekkür ediyorum. Hem esnaftan, hem meslek kuruluşlarından ve hem de kamuoyundan büyük destek var. Kuşadası çarşılarının düzen ve disiplin içerisinde olmasının faydasını ilk önce esnafımız görecektir. Yıllardır kangren halini almış bir sorunu çözüyoruz. Bu nedenle kesinlikle geri adım atılmayacak olan bu uygulamaya uyma konusunda büyük kararlılık gösteren esnafımıza teşekkür ediyorum “ dedi. 

 

Aydınpost'u Twitter üzerinden takip etmek için tıklayın!