Irak işgalinin ardından ABD askerleri tarafından tüm ailesi yok edilen ve köyü yerle bir edilen Türkmen kızı Cennet'in intihar bombacısı olma hikayesini anlatan Büyük Oyun gösterildiği uluslararası festivallerde büyük ilgi gördü.

ABD'LİLER DE GÖRMEK İSTİYOR

Senaryosunu Avni Özgürel ile Atıl İnaç'ın kaleme aldığı filmin yönetmeni ise Atıl İnaç . Katıldığı 33. Montreal Film Festivali'nde 'Dünya Sinemasına Bakış' bölümünde Kebecliler'den büyük ilgi gören film 14. Uluslararası Hindistan Kerala Film Festivali'ninde de açılış filmi olarak izleyiciden ve basından tam not aldı. Filmin senaryo yazarı ve yapımcısı Avni Özgürel de “Kriz odağı topraklarda insanlara hakim olan öfkenin nasıl teröre dönüştüğünün abartıya kaçmaksızın yansıtılmasıyla da ne söylenmek isteniyorsa onun söylenebileceğini görmek beni mutlu etti” dedi. Özgürel uluslararası film festivalinde beğenilen filmin ABD'de gösterimi için de teklif aldıklarını söyledi. Özgürel, “Kanada ve Yunanistan'daki dağıtıcı firmalardan gelen teklifleri de değerlendiriyoruz” dedi.

Kadriye'nin hikayesi

'Büyük Oyun'daki Cennet'in hikayesi Yeni Şafak'ın 2007 yılında manşetten yayınladığı “Terör Kampından Devlet Şefkatine” haberinde Kuzey Irak'taki terör kampında tecavüze uğrayan Kadriye K.'ın Türkiye'ye kaçış hikayesiyle de örtüşüyor./yeni şafak