MANİSA'nın Turgutlu İlçesi'nde, tuğla ve kiremit üretimi yapan bir fabrikada, kayan kömür tozu yığının altında kalan işçi 44 yaşındaki Celal Kurşun, itfayi aracının halatıyla, çekilerek kuratarıldı.

Yaklaşık 40 dakikalık bir çaba sonucu kurtarılan Kurşun, fabrikadaki çeşmede yıkandıktan sonra, hastanede sağlık kontrolünden geçirildi.

Olay, Eski Manisa Yolu'ndaki Aykut Blok Tuğla Fabrikası'nda, bugün saat 11.30 sıralarında meydana geldi. Celal Kurşun, fırınların ısıtılmasında kullanılan kömür tozu yığının düzelmek için üzerine çıktı.

Bu sırada, kayan kömür tozlarının içinde kalan Kurşun'un yardımına, fabrikadaki diğer işçiler yetişti. Arkadaşları, iki metrelik kömür tozu yığının altında kalan Kurşun'a bir hortum uzatarak, rahat şekilde nefes alabilmesini sağladı. Ardından da itfaiye ve 112 Acil Servis ekiplerine haber verdiler. İtfaiye ekipleri, kömür yığınında ikinci bir kaymayı önlemek için yığının etrafını tahta parçalarıyla destekledikten sonra, kovalarla Kurşun'un etrafındaki kömür tozlarının bir bölümünü aldı. Ardından da itfayi aracının halatıyla, Kurşun çekilerek, kömür tozu yığınının içinden çıkartıldı.

Yaklaşık 40 dakikalık bir çaba sonucu kurtarılan Kurşun, fabrikadaki çeşmede yıkandıktan sonra Turgutlu Devlet Hastanesi'ne götürülerek, sağlık kontrolünden geçirildi. Kurşun'un durumun iyi olduğu bildirildi.

Yaşadığı şoku üzerinden atamadığı görülen Kurşun, “Beni ölümden kurtaran herkesten Allah razı olsun” dedi.

DHA