Yurt geneline hizmet veren bir kargo ve lojistik dağıtım yapan kargı şirketinin Kırklereli şubesinde 26 Aralık 2005 tarihinde göreve başlayan Mensur Tuncel, yaklaşık 1,5 yıl bu ilde çalıştıktan sonra Tekirdağ"a tayini çıktı. 1 yılda buradaki şubede çalışan Tuncel, 1 Ağustos 2008 tarihi itibariyle kargo firmasının Aydın şubesinde göreve başladı. Aradan geçen 43 gün sonra bir Pazar günü cep telefonuna gelen arama ile Milas şubesine tayininin çıktığı kendisine bildirilen Tuncel, zor şartlar altında Aydın"a taşındığı ve maddi durumunun iyi olmaması nedeniyle taşınmaya ayıracak parasının olmadığını ileri süre Aydın Şube Müdürü"nden tayinin durdurulmasını talep etti.
9 Eylül"de tayin olduğu sözlü olarak kendisine iletilen Mensur Tuncel, 13 Eylül tarihinde kendisine gelen bir telefonla neye uğradığını şaşırdı. Milas"ta işe başlamadığı için görevine son verildiğini öğrenen Tuncel"den, kargo şubesine gelerek üzerindeki zimmetleri teslim etmesi istendi. Üzerindeki şirkete ait eşyaları ve kimliğini teslim eden Tulcel"in, hukuk mücadelesi de bu aşamadan sonra başladı.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bölge Müdürlüğü"ne müracaat eden Mensur Tuncel"in talebi üzerine konuyla ilgili soruşturma başlatıldı. Yapılan inceleme sonucunda şirketin Tuncel"in haftada 14 ve ayda da 56 saat fazla çalıştırıldığı ortaya çıkarken; bin 34,46 TL ihbar tazminatı, bin 996, 75 TL kıdem tazminatı ile ulusal bayram ve genel tatil günlerinde çalışmasından dolayı hak ettiği 151, 41 TL izin ücretinin ödenmediği ortaya çıktı. Yasal haklarını alamayan ve haksız yere işten çıkarıldığını iddia eden Tuncel, avukatı aracılığıyla konuyu adli makamlara taşıdı.
Tekirdağ"dan Aydın"a tayin olmasının üzerinden henüz 1 ay gibi kısa bir süre geçmiş olması nedeniyle Milas"a tayinin durdurulmasını talep ettiğini ifade eden Mensur Tuncel, “Milas"a gitmem gerektiği sözlü olarak bana iletildiği ve her hangi bir resmi yazı olmadığı için belki tayinin durdurulacağını ümit ederek beklemeye başladım. Ancak, geçen sürede Milas"ta işe başlamadığım güya tutanakla tespit edilerek, haksız yere işten çıkarıldım. 13 Eylül"de işyerine gittiğimde çıkış işlemleri başlatıldı ve 15 Eylül itibariyle resmi olarak sigortam durduruldu. Yasal haklarımı almak ve işsizlik maaşından faydalanmak için İş-Kur"a müracaat ettiğimde son 120 gün içinde 8 gün primimin yatmaması nedeniyle işsizlik maaşından faydalanamayacağımı öğrendim. İşimi aksatmama rağmen ve raporluyken bile 2,5gün çalışmışlığım varken birde böyle bir durumla karşılaşmam çok zoruma gitti. Herhangi bir nedenle işe gitmemezlik yapmama ve hiç izin kullanmama rağmen 8 gün çalışmadığım ileri sürüldüğü için hakkımı aramak için yasal yollara müracaat ettim” dedi.
1 yıldan beri işsiz olduğunu ve zor bir süreç geçirdiğini beyan eden Tuncel, “Haksız yere işten çıkarıldım ve hiç olmayan bir nedenden ötürü yasal haklarımdan yararlanamıyorum. Bu nedenle avukatım aracılığıyla hakkımı aramaya devam edeceğim. Mağduriyetimin giderilmesi için devlet büyüklerimizden yardım bekliyorum” diye konuştu.