Aydın İl Özel İdaresi"nde çeşitli pozisyonlarda görev yapan çalışanların iş verimlerini arttırmak amacıyla, düzenlenen eğitim çalışması yaklaşık 4 hafta sürecek.
Aydın İl Özel İdaresi Teknik Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Sarıoğlu koordinesinde, Türkiye Yol-İş Sendikası"nın Ankara"da kurmuş olduğu eğitim birimi tarafından Aydın"a getirilen teknik öğretmen Mümin Yılmaz tarafından, atölye çalışanları ile başlayan eğitim, makine mühendisleri ile devam edecek.
Şoför, iş makinesi operatörü ve iş makinesi yağcıları ile tamamlanacak olan kurs, Toplam 70 işçiyi kapsıyor. Özel İdare Hizmet Binası İşçi Lokali"nde gerçekleştirilen eğitime, atölye çalışanlarından oluşan yaklaşık 50 işçi katılıyor. Toplam 4 hafta sürecek olan eğitim sonunda, vasıflı hale getirilen tüm personele "Ustalık Sertifikası" verilecek.
Konu ile ilgili teknik öğretmen Mümin Yılmaz;“Özel İdare teşkilatımızda çoğunlukta bulunan iş makinelerinin şanzıman ve hidrolik dönüş sistemleri arızalarının tespiti ve giderilmesi konusunda ustalar yetiştirmek ve iş verimini arttırmak için idarenin işleyişini aksatmayacak şekilde kurs veriyoruz” dedi.
Atölye çalışanları ile başlatılan eğitimin, farklı pozisyonlarda çalışan diğer personellerle devam etmesi bekleniyor. Düzenlenen eğitim programı, personelin değişen çalışma koşullarına yönelik uyum sağlayabilmeleri ve ortaya çıkan yeni çalışma pozisyonlarında da başarı ile çalışmalarına devam edebilmesine yönelik, formasyon kazandırma faaliyeti olarak değerlendiriliyor.