Beyköy beldesindeki 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren MAS-DAF Makine Sanayi Fabrikası'nda iş yavaşlatma, grev yapma ve fabrika malına zarar verme iddiasıyla işten çıkarılan 120 işçi, Ankara'ya yürüyüş başlatacaklarını duyurarak fabrika önünde toplandı.
 
Burada grup adına konuşan Birleşik Metal-İş Sendikası Düzce Şube Başkanı Telat Çelik, sendika üyesi oldukları için işten çıkarıldıklarını belirttiği 120 işçinin haklarını sonuna kadar arayacaklarını ve bunun için Ankara'ya yürüyeceklerini bildirdi.
 
Yürüyüşün 29 Temmuz'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde sona ereceğini belirten Çelik, haklarını alana kadar mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.
 
Daha sonra yürüyüşe başlayan yaklaşık 20 kişilik grup, 100 metre ileride bulunan jandarma ekiplerince engellendi. Jandarma yetkilileri, yürüyüşün izinsiz olduğunu ve cumhuriyet savcısının talimatı ile buna izin veremeyeceklerini bildirdi.
 
Bunun üzerine, jandarmanın barikatını aşmak isteyen işçilerle jandarma arasında yaşanan kısa süreli arbedede işçilerden 15'i gözaltına alındı.
 
İşçilerin eylemine CHP Düzce Merkez İlçe Başkanı Evren Kuşçuoğlu ve CHP eski İl Başkanı Zekeriya Tozan da destek verdi.
 
AA