Bu sırada eylem yapan partililer ile korumalar arasında arbede yaşandı.Aralarında kadınların da bulunduğu yaklaşık 80 kişilik grup Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın ofiste olduğunu öğrendi. İP Genel Başkanı ve Birinci Ergenekon Davası’nın tutuklu sanığı Doğu Perinçek’in oğlu Mehmet Perinçek, İP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin, İP İstanbul İl Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Erkan Önsel ile Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Turhan Özlü’nün dün tutuklanmasını protesto etmek için gruptakiler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Avrupa Birliği (AB) Genel Sekreterliği’nin Ortaköy’deki AB Merkezi İstanbul Ofisi’ne önüne geldi. 
 
Gruptakiler saat 15.00 sıralarında Egemen Bağış’ın İstanbul Genç Sanat Tasarım Merkezi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nilgün Mirze’yi kabulü sırasında ofise girmek istedi. İddiaya göre gruba önce Egemen Bağış’ın korumaları müdahale etti. Korumalar eylemci grubun içeriye girmesine kapıları kapatarak engel oldu. Bu sırada eylemcilerle korumalar arasında arbede yaşandı. İçeri girmeyi başaramayan İP’liler, ofis önünde gösterilerini sürdürdü. Bir süre sonra gelen polis ekipleri, grup üyelerine cop ve biber gazı ile müdahale etti. 
 
Gruptan ilk belirlemelere göre 8 kişi gözaltına alındı. Gruptakiler, bir arkadaşlarını kelepçelemek isteyen polise müdahale etti. Arkadaşlarının polisin elinden kurtardığı bir gösterici, tek bileğindeki kelepçe ile kaçtı. Polis daha sonra göstericiyi yakaladı, kelepçeyi de aldı. Diğer göstericiler daha sonra bir İETT otobüsüne binerek Taksim’e gitti. (DHA)