Hanönü Belediyesi hoparlöründen yaptırdığı anonslardan da sonuç alamayan işletme, komşu Taşköprü ilçesinde de aynı yöntemle işçi aramaya başladı.


Atölye sahibi Hüseyin Erbay, yaklaşık bir ay önce 100 kişinin istihdam edileceği tekstil atölyesi açtıklarını belirterek, Hanönü için büyük sayılabilecek bu yatırıma karşın personel bulmakta zorlandıklarını söyledi.

Tüm duyurularına rağmen yeterince başvurunun olmadığını aktaran Erbay, “Son olarak duymayanlar için belediye hoparlöründen, için işçi alacağımızı anons ettirdik. Bu yöntem de istediğimiz sonucu vermedi. Yine, yeteri kadar başvuru olmaması üzerine komşu ilçe olan Taşköprü'ye yöneldik” dedi.

Erbay, Taşköprü'de de belediye hoparlöründen yapılan anonslar ve diğer vasıtalarla işçi aramaya başladıklarını söyledi.

BİR AYDA 40 İŞÇİ BULABİLDİ

Taşköprü'deki duyuruların ardından işçi ihtiyaçlarının belli bir oranını karşıladıklarını vurgulayan Erbay, şöyle devam etti:

“Halen makineci ihtiyacımız devam ediyor. Taşköprü Belediyesi hoparlöründen duyurularımız sürüyor. 100 işçi çalıştırmayı planlıyorduk ama şimdilik 40 işçi bulabildik. İşçi bulmakta bu kadar zorlanacağımız aklımıza bile gelmezdi. Yüzde 50 kapasitede çalıştığımız için siparişleri karşılamakta zorlanıyoruz. İşçi bulursam atölyenin kapasitesini artırmayı planlıyorum. Maalesef iş çok ama işçi yok.”

HANÖNÜ BELEDİYE BAŞKANI ÖZÜN

Hanönü Belediye Başkanı Şükrü Özün ise ilçeye yarım yapılması için belediyeye ait düğün salonunu yatırımcıya tahsis ettiklerini belirterek, “Yatırımcının işçi bulamamasına çok şaşırdık. İlçeye yakın köylerden bile muhtarlar aracılığıyla işçi arandığını duyuyoruz. Böyle bir yatırımın tam kapasite ile çalışması gerekir. İş bulamadığı için Hanönü'nden büyük şehirlere göç edenleri ilçemize tekrar bekliyoruz” diye konuştu.

Özün'ün daveti üzerine ilçeye gelen Erbay Tekstil'in yetkilileri, kendilerine tahsis edilen Belediye Düğün Salonu binasına makinelerini taşıyarak, çalıştıracak işçi bulmak için arayışa girmişti.