Son yıllarda dış ticarete yönelik çalışmaları ile üyelerini yeni pazarlara açan Nazilli işadamları dış ticaret konusunda karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak için İzmir Genç İş Adamları Derneği heyeti ile bir araya geldi.

Dernek Başkanı Necmi Erkan, dernek olarak bölgedeki diğer iş dünyası kuruluşları ile yakın ilişki içinde olmaya önem verdiklerini kaydederek, “Yeni pazar arayışlarında bu konuda birikim sahibi kuruluşların izlenimlerine değer veriyoruz. Bu kapsamda İGİD heyetini Nazilli"de ağırlayarak karşılıklı neler yapabileceğimizi değerlendirdik. Gördük ki İGİD ve derneğimiz işbirliğinde hem üyelerin hem de bölgenin ciddi yararı var. İGİD bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yapacağı dış ticaret organizasyonlarına derneğimiz üyelerini davet edecek. Aynı şekilde biz de dış ticaret organizasyonlarımızı İGİD üyelerinin yararına açacağız” dedi.

Son bir yılda İGİD"in düzenlediği veya katkı koyduğu dış ticarete gezileri ile üyelerinin 25 ülkeye ulaştığını hatırlatan İGİD Başkan Vekili Selim Doğanata, özellikle Afrika odaklı çalışmaların sonucunda oluşan deneyimden Nazillili işadamlarının da istediklerini anlattı. Selim Doğanata, türev piyasaları gelişmediği için krizden etkilenmeyen ve bakir yapısını koruyan Afrika ülkelerini hedeflediklerini kaydetti. Afrika"nın yanı sıra komşu coğrafyaları da ilgi alanlarından çıkarmadıklarını vurgulayan İGİD Başkan Vekili Selim Doğanata, 23-25 Şubat tarihinde düzenleyecekleri Sırbistan iş gezisine Nazillili iş adamlarını davet etti./iha