Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı"na 3 Haziran 2009 tarihinde başvuran K.F. adlı işadamı para karşılığı birlikte olduğu bir kadının çektiği seks içerikli görüntülerle kendisine şantaj yapıldığını bildirdi. Kendisine kadın gönderen kişinin daha sonra kendisini telefonla arayan kişinin ellerinde kendisine ait seks görüntüleri olduğunu belirterek 50 bin TL istediğini söyledi.

Savcılığın talimatıyla harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği Ekipleri, olayla ilgili çalışma başlattı. Yapılan çalışmaların ardından İstanbul"un çeşitli ilçeleri ve İzmit Sapanca"da gerçekleştirilen operasyonda, Çete lideri E. K.(27), H. U.(57), S. Ç.(21), G. K.(26), A. K.'nın (24) da aralarında bulunduğu 6"sı kadın 8 kişi gözaltına alındı.

10 İŞADAMINA ŞANTAJ

Zanlılarla birlikte kadınların ilişki sırasında çekim yaptığı saat kamera ile çok sayıda ünlü işadamının adlarının olduğu ajanda ele geçirildi. Asayiş Şube Müdürlüğü"ne getirilerek sorgulamaları yapılan zanlıların aynı yöntemle 10 işadamına aynı yöntemle şantaj yaptıkları belirlendi. Bu işadamlarından bazılarının deşifre olmamak için şikayetçi olmak istemedikleri, 4 işadamının ise şikayetçi olup zanlıları teşhis ettikleri öğrenildi.

GİZLİ KAMERA SAAT

Soruşturmada, zanlıların kendilerinden hayat kadını isteyen işadamlarına kendileriyle birlikte çalışan kadın gönderdikleri, gönderilen kadınların da ilişki sırasında evde bir yere saat kamerayı yerleştirdikleri, ardından çektikleri görüntüleri bilgisayar ortamına aktarıp CD"ye çektikleri ve daha sonra işadamına seks içerikli görüntüsünü göndererek karşılığında para istedikleri tespit edildi. Zanlıların aynı zamanda gizli kamera olan saati 200 AVRO"ya aldıkları belirlendi. Zanlıların bu yöntemle şimdiye kadar işadamlarından 50 bin TL para kopardıkları tespit edildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü"ndeki işlemleri tamamlanan kişiler Bakırköy Adliyesi"ne sevk edildi. DHA