Kirazlık köyü yakınlarında Torul Baraj Gölü'ne bu sabah sırtındaki 4 tüple dalış yapan dalgıç Rıza Birkan, yaklaşık 1 saat 45 dakika boyunca arama yaptı. Fahri Aydın'ın 29 AK 575 plakalı cipini 62 metre derinlikte bulan dalgıç Birkan, AK Partili işadamının araçta sıkıştığını gözlediğini söyledi.

Bu arada, olay yerine 5 kişilik AKUT ekibi de geldi. Aracın yerinin belirlenmesinden sonra aracın ve işadamının cesedinin çıkartılabilmesi için çalışma başlatıldı. Sabah yapılan çalışmayı Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu ile Torul Kaymakamı Şefik Gürcam ve Ak Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın ile kayıp işadamının kardeşi Vahit Aydın da izledi. Vahit Aydın, ağabeyinin cesedinin bulunmasının ardından gözyaşlarına boğuldu.

Pazar gecesi kayboldu

Özel aracıyla Bursa'dan gelen 4 çocuk babası Fahri Aydın (38), pazar gecesi saat 23.00 sıralarında evini arayarak, Giresun'un sahildeki Tirebolu ilçesinden Gümüşhane'nin Kürtün ilçesi yoluna saptığını bildirmiş, kısa süre sonra evinde olacağını söylemişti. Aradan geçen uzun süreye rağmen gelmemesi üzerine ailesinin başvurusu sonrasında Pazartesi günü arama çalışması başlatılmıştı. / hürriyet